Suport telefonic
*9595 Mobil (tarif normal)
+4021 300 9595National/International
Floria doneaza 1% din valoarea buchetelor catre WWF Romania

Brazi de Craciun in ghiveci – livrare gratuita

Comanda brazi in ghiveci de la Floria! 

In plus, anul acesta Floria asigura si replantarea bradului intr-un mediu propice. Astfel, daca nu dispui de un loc in care bradul sa poata fi replantat, te ajutam noi, prin Serviciul de Replantare. Vezi detalii

Nu a fost gasit nici un produs.

Brad de Craciun in ghiveci: avantaje, dezavantaje si intretinere

 

Se apropie Craciunul si una dintre dilemele multora dintre noi este daca sa alegem un brad de Craciun in ghiveci sau un brad natural. In plus, lucrurile se complica si mai mult daca luam in calcul si o a treia varianta si anume: bradul artificial. Fiecare optiune are avantajele si dezanvantajele ei, insa, in ultima vreme, bradul de Craciun in ghiveci pare sa fie din ce in ce mai popular.

Un brad de Craciun in ghiveci este cea mai ecologica alegere pentru niste sarbatori de iarna cat mai frumoase si se integreaza perfect in trendul eco pe care l-au imbratisat tot mai multi de cativa ani incoace.

Iata cateva sfaturi utile pentru momentul in care va alegeti un brad in ghiveci: in primul rand, treceti mana peste o creanga si daca observati ca mai multi pini cad, inseamna ca trebuie sa va orientati catre un alt exemplar. De asemenea, luati in calcul si faptul ca un brad inalt este mai sensibil la replantare decat unul scund, in timp ce inaltimea optima a unui brad in ghiveci se situeaza in jurul valorii de 150 – 180 de cm. In plus, retineti ca nu este recomandat sa pastrati in casa un brad in ghiveci pentru o perioada de timp mai mare de 10 – 12 zile.

Odata achizitionat, bradul in ghiveci va trebui depozitat intr-un loc ferit de temperaturile reci de afara, dar si de temperaturile ridicate din casa, pentru ca tranzitia de la frig la cald sa se faca treptat. In caz contrar, acesta risca sa moara. Nu uitati nici de faptul ca, dupa sarbatori, va trebui sa-l replantati. De aceea, este necesar ca locul in care se va face replantarea sa fie ales inainte de aparitia inghetului. Apoi, se va sapa groapa (de o latime cel putin dubla comparativ cu diametrul radacinii bradului), se va umple cu apa pana la jumatate, dupa care, in momentul in care pamantul a absorbit toata apa, groapa se va acoperi cu fan, pentru a o feri de inghet.

In casa, bradul de Craciun va fi pozitionat intr-un loc cat mai departe de orice sursa de caldura si va fi udat, cu o cantitate foarte mica de apa (care sa nu fie luata direct de la robinet, ci tinuta intr-o sticla cel putin 24 de ore), la fiecare 3-4 zile. De asemenea, instalatiile electrice pe care le folosim pentru decorare vor trebui sa degaje cat mai putina caldura.

Dupa sarbatori, pentru a planta bradul trebuie sa asteptam o zi ceva mai calda. Este recomandat ca plantarea acestuia sa se faca dupa 1 martie. Insa, pana in acel moment, bradul trebuie aclimatizat. Nu il scoatem direct afara, ci ar fi indicat sa-l depozitam pentru o perioada intr-un garaj sau intr-un loc ferit de caldura, dar si de frig, astfel incat tranzitia sa se faca, din nou, treptat.

In ceea ce priveste avantajele si dezavantajele alegerii unui brad de Craciun in ghiveci, putem spune ca principalul dezavantaj este pretul: un astfel de brad este mai scump decat unul taiat si ”nu accepta” sa fie incarcat cu prea multe ornamente si cadouri. Pe de alta parte, avantajul este ca poate fi replantat si poate fi folosit si in urmatorul an.