Cea mai frumoasă și sinceră modalitate de a-i arăta cuiva recunoștința sau iubirea este de a-i oferi un buchet de flori. Pentru că florile poartă semnificații complexe, iar simplul gest de a oferi flori este cel mai pur mod de a-ți exprima gândurile și sentimentele.

Florile sunt ingredientele perfecte care nu trebuie să lipsească de la nici un eveniment important din viața noastră fie că vorbim de o nuntă, o zi de naștere sau o sărbătoare. Dar nu avem nevoie de nici o ocazie pentru a oferi flori, nu-i așa? Ele se dăruiesc pur și simplu, chiar și în fiecare zi dacă simțim, iar cel care dăruiește este recompensat cu cel mai sincer zâmbet.

Florile poartă semnificatii și mesaje diverse. Domnii îndrăgostiți le pot aduce iubitelor zâmbetul pe buze și le pot colora ziua cu un buchet mare de trandafiri parfumați.

Ce spun legendele

Trandafirul este văzut ca un simbol al eleganței și frumuseții. O legendă grecească spune că zeița florilor, Chloris, a creat trandafirul din trupul unei nimfe moarte și a dorit ca această floare să nu aibă pereche pe lume. O altă legendă spune că trandafirul s-ar fi născut dintr-un surâs al lui Cupidon.

Însă, orice ar spune legendele, trandafirul este asociat cu declarația de iubire în toate nuanțele el de la pasiune și suferință și până la gelozie.

IMG_3598

Semnificația trandafirilor

Trandafirii se găsesc într-o multitudine de culori și de soiuri și transmit tot atâtea mesaje. Care sunt acestea?

Trandafirii roșii sunt în topul preferințelor domnilor atunci când optează pentru alegerea unor flori pentru a le oferi doamnelor și domnișoarelor. Soiul roșu semnifică dragostea, iar prin intermediul lor se transmite mesajul sincer: Te iubesc.

Trandafirii roz semnifică rafinament și delicatețe, iar mesajul pe care îl transmite este de admirație.

Semnificația trandafirilor galbeni diferă de la o cultură la alta. Dacă în Orient ei simbolizează înțelepciunea și prietenia, în Europa, acest soi are un sens negativ: gelozie sau trădare.

Trandafirii albi sunt un simbol al purității, inocenței și sincerității. Dar poate simboliza și un semn de adio.

Trandafirii violet au fost asociați cu regalitatea, iar semnificația lor constă în exprimarea unor sentimente de apreciere și respect, dar și de sentimentul de pierdere sau dragoste la prima vedere.

Trandafirul portocaliu simbolizează entuziasmul, dorința, pasiunea și emoția.

SONY DSC

Așadar, domnilor, e bine să țineți seama că fiecare culoare a trandafirului are o semnificație aparte și transmite un mesaj diferit doamnelor.

1 Comment

  1. Deci sa evitam trandafirii albi sau galbeni, ori daca ii oferim, sa fie cat mai clar ceea ce vrem sa transmitem, pentru a nu se interpreta gresit.

Write A Comment