Mâine, marți 1 noiembrie 2011, trecem de la teorie la practică. Cum vă povesteam în urmă cu o săptămână, Floria a lansat o campanie permanentă, în care vom planta câte un copac pentru fiecare 100 de buchete de flori vândute. Mâine, în zona Cetatea de Baltă din cartierul Militari (unul dintre cele mai poluate cartiere din București, având o suprafață verde mult sub media orașului), vom realiza prima plantare. E drept, o facem puțin în avans întrucât nu am vândut încă toate buchetele, însă până la primavară nu mai putem planta nimic și ne-am gândit să nu ne rezumăm la vorbe.

Astfel, în jurul orei 10 dimineața, vom trece la treabă. Și nu vom fi singuri. Mai mulți prieteni din mediul online au ales să sprijine inițiativa noastră și ne vor fi alături la plantarea primilor 20 de copaci, devenind fiecare un „părinte spiritual” al unui arbore.

Printre aceștia vor fi: Cabral (vedetă de televiziune sau blogger – poate nu neapărat în această ordine), Cristian Manafu (care poate fi, în funcție de context, blogger, organizator de evenimente business-to-business, trainer sau consultant în social-media), Raluca Popa (o prințesă a regatului social-media / marketing online), Ruxandra Predescu (manager de comunicare pentru mai multe proiecte și campanii), Sorin Rusi (pasionat de laptop-uri și project manager al site-ului laptopnews.ro), Liviu Taloi (consultant pe comerț electronic), Andrei Radu (organizator al Galei Premiilor eCommerce), Clement Nicolaescu (director executiv al agenției de marketing digital ARBOinteractive), Dan Dragomir (fost jurnalist, actual blogger profesionist premiat la WebStock 2011) și Mugur Cosmin Frunzetti (managing partner Floria.ro).

Vom planta 20 de arbori care, odata ajunși la maturitate, vor asigura aer curat și sănătos pentru aproximativ 150 de adulți. Am făcut și un calcul: dacă 1% dintre companiile care operează în Capitală ar planta alături de noi, măcar 10 arbori pe an, în maximum 5 ani București ar fi unul dintre cele mai puțin poluate orașe din Europa!

7 Comments

Write A Comment