Mentinerea unor bune relatii cu partenerii si colaboratorii poate fi, de multe ori, cheia succesului unei afaceri. Desi contextele profesionale impun anumite rigori de conduita, nu inseamna ca nu putem oferi legaturilor corporate o nota prietenoasa, astfel incat mediul de lucru sa fie cat mai placut. Astfel, cadourile sunt de nelipsit din povestea unei colaborari de succes. 

Pentru a gestiona si a ameliora relatiile cu partenerii de afaceri, iti propunem o lista de sfaturi utile pe care trebuie sa le stii indiferent daca lucrezi intr-o firma mica sau intr-o companie multinationala: Cum alegi cadourile si cum le oferi?

Ofera cadourile potrivite, la momentul oportun 

Micile cadouri bucura pe oricine, asa ca ele pot fi folosite ca mod de a imbunatati relatiile deteriorate cu anumiti parteneri de afaceri, dar si pentru a exprima recunostinta fata de acestia. Totusi, in sfera business, alegerea cadourilor este, de cele mai multe ori, o misiune foarte dificila pentru cei responsabili de aceasta. Exista riscul ca darurile sa fie percepute de destinatari drept o metoda de a facilita semnarea unui contract, sa spunem, de aceea este foarte important sa alegi momentele potrivite in care sa le oferi. Sarbatorile de peste an, precum Craciunul, Pastele sau Ziua Femeii sunt momente prielnice pentru a face cadouri colaboratorilor. De asemenea, ocaziile speciale pentru ei (precum extinderea domeniului de activitate, aniversarea firmei si asa mai departe) sunt alte motive sa alegi daruri potrivite pentru acestia. 

Evita sa trimiti cadouri pe durata negocierilor, deoarece gestul tau ar putea fi interpretat gresit. 

Tine cont de diferentele culturale in oferirea cadourilor 

Tipul cadoului conteaza si el, iar la acest capitol trebuie sa tii cont si de diferentele culturale. De exemplu, in Japonia, albul simbolizeaza moartea, motiv pentru care evita florile albe sau folosirea unui ambalaj de impachetat in aceasta culoare, daca trimiti un cadou partenerilor de aici. 

Florile, o alegere inspirata de fiecare data

Pentru a simplifica tot acest proces de informare asupra diferentelor culturale in oferirea darurilor, poti opta pentru o varianta mult mai simpla si mai rapida: florile. 

Indiferent ca vrei sa oferi aranjamente florale de Craciun sau de Paste, ori ca ai nevoie de un buchet special pentru aniversarea companiei colaboratoare, sunt, si de data aceasta, anumite reguli pe care este bine sa le cunosti. Ideal este sa alegi flori sau aranjamente monocromatice sau care sa aiba o paleta de culori complementare si nu foarte stridente. In ceea ce priveste forma, alege aranjamentele patrate, care reflecta ideea de putere, dezirabila in orice afacere. 

Sursa foto: https://www.floria.ro/flori-business-gusturi-rafinate/p

Pe de alta parte, aranjamentele alungite simbolizeaza ascensiunea si succesul, asa ca poti opta si pentru aceasta forma.

Sursa foto: https://www.floria.ro/aranjament-floral-succes/p 

Care sunt florile potrivite pentru cadourile corporate? 

Florile alese, de regula, pentru aranjamentele corporate sunt variate, desi denumirile lor ar putea sa nu-ti para foarte cunoscute. Anthurium, Protea, Matthiola, Hypericum sunt optiunile cele mai potrivite pentru aranjamentele florale corporate. De asemenea, ideale sunt si diversele specii de orhidee, cum ar fi Phalaenopsis sau Dendrobium. 

Sursa foto: https://www.floria.ro/flori-business-modern/p

Sursa foto: https://www.floria.ro/aranjament-corporate/p 

Aceste aranjamente corporate sunt disponibile pe site-ul nostru si pot fi livrate in 2 ore de catre curierii nostri proprii. Asadar, daca ai omis o ocazie speciala din relatiile de business, poti comanda rapid florile dorite si le vei primi in cel mai scurt timp. 

In plus, poti adauga cadoului tau o sticla de sampanie, bomboane de ciocolata sau chiar o Chocotelegrama! 

Lasa-ne sa fim complicii tai in alegerea unor cadouri inspirate! 

Write A Comment