O viață sinceră, simplă, dar plină de dragoste și de bucurie. Așa a fost viața Sfântului Ioan și asta le dorim tuturor celor care-și aniversează ziua numelui pe 7 ianuarie – simplitate, sinceritate, bunătate și multă dragoste. Pentru că Ioan și Ioana nu sunt doar două nume extrem de frumoase și simple, sunt o mărturie a importanței vieții Sfântului Ioan Botezătorul pentru noi toți.

Miercuri, 1.957.468 români își aniversează ziua onomastică (și, poate, între timp, numărul lor a mai crescut). Ce-l face, deci, pe Sfântul Ioan Botezătorul atât de ”popular”, nu doar printre oamenii obișnuiți, ci și printre geniile lumii (ultimul tablou al lui da Vinci îl înfățișează pe Sfântul Ioan Botezătorul)? Ne spune chiar Mântuitorul – “dintre toți cei ce s-au născut din femeie până la el, nimeni nu este mai mare ca Ioan Botezătorul”.

A trăit în pustie, lângă Marea Moartă, hrănindu-se cu lăcuste și miere sălbatică. De aceea, Înaintemergătorul, ultimul mare prooroc, este un îndemn la simplitate. Și-a pus în pericol viața, spunând adevărul și atrăgând mânia Irodiadei, de aceea este și un îndemn la sinceritate. Dar cea mai importantă lecție de viața pe are ne-o oferă Sfântul Ioan este aceea a iubirii, a sacrificiului personal. „Eu trebuie să mă micșorez, iar El trebuie să crească”, spunea înțeleptul Sfânt.

resize

Caravaggio – Salomeea cu capul lui Ioan Botezătorul, 1607

Așa că, de ziua lui, cel mai frumos lucru pe care îl putem face pentru ceilalți (și mai ales pentru cei care îi poartă numele) este să ne micșorăm pe noi, să fim mai puțin egoiști și egocentrici și să dăruim mai mult. Să-i lăsăm pe cei dragi să crească în bucurie, să le facem surprize, să le trimitem mesaje de dragoste și flori.

Noi am ales cele mai simple și sincere buchete de flori și le-am inclus într-o colecție specială – Colecția de Sfântul Ion. Vă recomandăm în special crinii, freziile albe, trandafirii roșii și buchetul Grație divină – sunt cadouri care vor aduce cu singuranță pacea, dragostea și bucuria sărbătorii în inimile celor dragi. Iar, dacă vreți ceva cu adevărat deosebit, am creat și un produs nou, special – Amintire de neuitat, care, pe lângă florile cu care deja v-am obișnuit, conține și o fotografie înrămată cadou. 

flori-buchet-de-7-crini-albi-28897 flori-buchet-de-23-trandafiri-rosii-28934 flori-gratie-divina-2374

flori-amintire-de-neuitat-30244

Write A Comment