Postat în 21 martie 2025 în Arta de a oferi flori, Despre flori, Floria de Andreea Floria
Te-ai intrebat vreodata cum sunt alese florile din compozitia unui buchet sau aranjament floral? Fiecare dintre flori, dar si tipul de floare sau semnificatia ei, ori modul in care este amplasata, joaca un anumit rol in acest intreg.
Din acest articol vei afla mai multe despre diferitele tipuri de flori care intra in componenta unui buchet, dar si cum sunt alese si dispuse acestea pentru a se obtine efecte vizuale deosebite. Vei putea alege, de asemenea, buchete tematice de la Floria perfecte pentru orice ocazie!
Florile principale dintr-un buchet de flori sunt cele care atrag cel mai mult atentia – fie prin dimensiune, culoare sau forma lor distinctiva! Ele reprezinta punctul central al designului. In plus, sunt adesea cele mai mari sau cele mai colorate flori din buchet.
Ce flori pot fi alese ca fiind cele dominante? In mod traditional, florile principale includ:
Datorita aspectului lor impresionant, acestea aduc un plus de personalitate si eleganta oricarui aranjament floral. De la Floria poti alege insa si alte flori principale in buchet: hortensii, Cymbidium, lisianthus alb sau bujori inmiresmati!
Buchet Pastel cu hertensie si ozoth
Alegerea florilor principale se face in functie de mai multe criterii, dar in primul rand a ocaziei pentru care este destinat buchetul. Apoi, semnificatiile florilor, dar si preferintele personale, sezonul si disponibilitatea pot influenta aceste alegeri.
De exemplu, daca planifici o nunta, ca mireasa vei dori, poate, sa optezi pentru buchete de mireasa cu flori care semnifica dragostea, in culori care se potrivesc tematic evenimentului. Trandafirii albi, de exemplu, sunt adesea vazuti ca simbol al unei iubiri pure si inocente. Aceste asocieri traditionale vor adauga un strat suplimentar de semnificatie, facand buchetul si mai special.
Buchet de mireasa Poveste Alba
Florile principale determina in mare parte aspectul general, stilul si tonul buchetului sau aranjamentului floral. Ele sunt, de obicei, cele mai mari si cele mai impresionante flori din compozitie si sunt alese pentru impactul lor vizual puternic.
Florile principale ofera forma si structura designului buchetului. Considerate „inima” buchetului, acestea sunt de obicei dispuse in centru sau intr-un model care atrage atentia asupra lor. In functie de forma si culoarea florilor principale, florarul va alege alte flori si elemente care sa completeze armonios ansamblul, cum ar fi de exemplu accentele decorative, verdeata, panglici).
Aranjament floral Inimi indragostite
Florile secundare, desi mai putin remarcabile la prima vedere, au rol esential in infrumusetarea si echilibrarea unui buchet sau aranjament floral. Acestea sunt de obicei mai mici decat florile principale si mai putin stralucitoare, dar contribuie la crearea unui aspect complex si armonios.
Ce flori pot fi folosite ca flori secundare in buchete? Florile de lisianthus, alstroemeria, solidago, cymbidium, minirose sunt adesea utilizate. Ele adauga textura, culoare si bogatie florala, fara a distrage insa atentia de la florile principale. Alegerea lor trebuie sa se bazeze pe stilul si tema buchetului, precum si pe florile principale alese. De exemplu, daca florile principale sunt mari si colorate, florile secundare ar trebui sa fie mai delicate si in culori mai neutre.
Rolul acestor flori nu trebuie subestimat: ele ajuta la evidentierea florilor principale si la umplerea eventualelor goluri din buchet, creand un aspect plin si echilibrat. Aceste flori adauga diversitate si echilibru, imbogatind aranjamentul fie prin textura lor, culoare sau prin contrastul cu florile principale. Un buchet obisnuit poate deveni unul extraordinar prin alegerea corecta a florilor secundare. Apeleaza la specialistii Floria, care au experienta necesara pentru a alege si aranja aceste flori!
Asezarea florilor intr-un buchet nu este doar o activitate artistica, ci si una tehnica. Florile principale, cum sunt cele dintr-un buchet de orhidee de pilda, cele mai mari si cele mai vizibile, sunt de obicei asezate in centru, oferind punctul focal. Cele secundare sunt folosite pentru a umple spatiile, adaugand textura si culoare.
Forma, dimensiunea si culoarea florilor sunt, de asemenea, aspecte esentiale in asezarea lor in buchet. Florile mai mari si mai luminoase sunt de obicei plasate in centru, pentru a atrage atentia. Florile mai mici si mai intunecate sunt asezate in jurul celor mari, subliniindu-le si creand un efect de profunzime. Aceasta tehnica va contribui la crearea unui aspect vizual placut. Mai mult, florile cu texturi diferite si culori contrastante pot fi asezate impreuna pentru a adauga profunzime si interes vizual.
In ceea ce priveste tehnicile specifice de asezare a florilor, exista mai multe optiuni:
Asadar, ai in vedere evenimentul pentru care alegi un buchet de flori! La Floria, te vom ajuta cu cele mai bune recomandari de flori principale si secundare, in functie de preferintele tale de culoare, aranjament sau flori de sezon. Nu uita ca beneficiezi de livrare gratuita in cele mai mari orase din tara, iar livrarea internationala se face in 24-48 ore, oriunde in lume! Comanda din timp un aranjament floral impresionant pentru o persoana deosebita din viata ta, de Ziua Indragostitilor sau Ziua Femeii!
Articol scris de Andreea Floria.