Postat în 4 ianuarie 2021 în Arta de a oferi flori de Andreea Floria
Amatoarele de filme romantice remarcă adesea cadrele spectaculoase cu flori, create pentru a trasa tablouri memorabile, pline de emoție, care să marcheze audiența.
Indiferent de felul în care sunt folosite, florile aduc în orice film un aer romantic, mister și conturează imagini dezirabile, în care publicul, în special cel feminin, se va regăsi sau în care își va dori să se regăsească la un moment dat.
Filmele în care personajele feminine primesc buchete de flori sunt numeroase, motiv pentru care am căutat câteva pelicule în care florile au avut o prezență mai puternică, mai intensă, de neuitat.
Trandafirii roșii din American Beauty
Cu 5 Oscaruri, inclusiv pentru cel mai bun film în 1999 și o distribuție care îi include pe Kevin Spacey și Annette Benning, American Beauty nu mai are nevoie de nicio introducere.
Imaginile cu petale de trandafiri roșii sunt imposibil de uitat, iar trandafirul roșu se repetă în diverse ipostaze în film, devenind astfel un laitmotiv și un simbol al dorinșei și pasiunii (Foto: imdb.com).
Trandafirii albi în Third Person
Un film recent, cu o distribuție de excepție (printre care Liam Neeson, Mila Kunis, Adrien Brody, Kim Basinger, Olivia Wilde, James Franco) și trei povești de dragoste care se intersectează ușor, dar cu efecte puternice.
Una dintre imagini l-au făcut memorabil… absolut marcant: într-un moment mai mult decât romantic, personajul lui Liam Neeson (Michael) îi trimite amantei, Anna, interpretată de Olivia Wilde, câteva sute de trandafiri albi în camera de hotel.
Scena este splendidă, încărcată de romantism, fără să fie siropoasă, ci, mai degrabă, un manifest pentru dragoste complexă.
Chiar și doar pentru această imagine, cu urmările sale pline de emoție, filmul merită văzut.
Probabil, în urma vizionarii filmului, sau pur și simplu printr-o coincidență, am ajutat și noi la o scenă parcă desprinsă din acest film: o comandă specială de 1000 trandafiri albi, aranjați în 9 buchete de 101 trandafiri și un aranjament în formă de inimă, tot din trandafiri.
Orhideele albe din The Great Gatsby
Ecranizarea The Great Gatsby din 2013 nu a fost o misiune usoară, după ce capodopera cinematografică din 1974 (cu Robert Redford și Mia Farrow) a câștigat două Oscaruri și a devenit un film referință pentru ecranizări inpirate de romane celebre.
Cu toate acestea, filmul din 2013 câștigă și el două statuete, pentru costume și producție (decor). Realitatea este că, dincolo de prezența încântătoare și chimia dintre protagoniștii Leonardo DiCaprio și Carey Mulligan, filmul este o adevarată capodoperă vizuală. Atenția la detalii, decorurile, costumele, machiajul și în general întregul ansamblu creat reproduc fidel atmosfera anilor respectivi.
Scena cu orhidee albe este o imagine care taie răsuflarea. Este momentul în care Gatsby și Daisy se reîntâlnesc, iar echipa filmului a ales să uimească printr-o mare de orhidee, care inundă camera.
Este un moment intens, a cărui proporțiie este amplificata de numarul uriaș de flori, orhidee cymbidium, dendrobium și phalaenopsis, în nuanțe deschise de crem, verde pal și alb.
Producătorii au declarat că au ales să introducă în cadru un volum extraordinar de flori pentru a reprezenta bogăția extraordinară a lui Gatsby, dar și emoția lui la întâlnirea cu cea pe care o iubește.