Floria blog / Ocazii speciale / De Constantin și Elena, surprinde-ţi prietenii sau familia cu un buchet de flori!

De Constantin și Elena, surprinde-ţi prietenii sau familia cu un buchet de flori!

flori ocazii speciale

Sâmbătă, 21 mai, toți românii sărbătoresc praznicul Sfinților Împărați Constantin și Elena. E un moment de bucurie și, de asemenea, e timpul să-ți aduci aminte de persoanele din viața ta care poartă aceste nume. Și ce altceva ar fi mai frumos ca un buchet de flori superbe, pe care să-l primească exact de ziua numelui. Nu contează dacă este la birou și lucrează (deși, fie vorba între noi, asta înseamnă că are un șef al naibii de rău) sau stă confortabil acasă și așteaptă petrecerea de seară. Nimic nu ne poate sta în cale pentru a te ajuta să-i faci o surpriză plăcută. Nu ești decât la două-trei click-uri distanță de asta. Sau, și mai ușor, sună-ne sau intră în contact cu noi pe messenger sau bagă-te cu noi în seamă pe Twitter sau Facebook și vom veni cu idei și soluții pentru ca efortul tău să fie minim iar gestul tău să fie foarte apreciat de către persoana care va primi cadoul.

Am ales pentru tine 12 variante de buchete de flori minunate pentru Constantin şi Elena: trandafiri albi, roși, roz, portocalii sau multicolori, lalele roșii elegante sau de un galben îndrăzneț, orhidee dendrobium delicate, iriși mov de un rafinament aparte, frezii sau minirosa. Iar dacă este ziua iubitei tale, atunci nu poți găsi un moment mai potrivit ca acesta pentru a-i oferi buchetul nostru special, pe care l-am denumit: Cucerește-o! Numele cred că spune tot! Dar nu e obligatoriu să te oprești numai la aceste opțiuni. Avem peste 500 de aranjamente florale din care să alegi. Este imposibil să nu găsești ceva care să fie pe gustul celei sau, de ce nu?, celui căreia/căruia vrei să i-l dăruiești.

flori ocazii specialeȘi dacă tot ai ajuns pe blogul nostru, haide să și înveți câte ceva despre această sărbătoare destul de importantă pentru români. Împăratul Constantin și mama sa Elena au trăit în secolul al patrulea după Hristos. Legenda spune că, în ajunul luptei de la Pons Milvius, din anul 312, Împăratul Constantin a văzut pe cer o cruce luminoasă cu inscripția ”in hoc signo vinces”, care se traduce ”prin acest semn vei învinge”. Astfel, acesta a pus Sfânta Cruce pe steagurile armatei, iar victoria miraculoasă a armatei sale, formată din numai 20.000 de oșteni, împotriva a celor 150.000 de soldați conduși de către Maxențiu a fost considerată un ajutor de la Dumnezeu.

Elena, mama lui Constantin, a fost și ea în fruntea unei solii sfinte al cărui scop era găsirea crucii pe care a fost răstignit Isus Hristos. O dată găsită, Sfânta Cruce a fost înălțată de către episcopul Macarie I în fața unei mulțimi de credincioși la data de 14 septembrie 326.

Tot în această zi, tradiția populară marchează momentul în care păsările codrului își învață puii să zboare, iar patronul lor este Constantin Graur. De asemenea, ziua de 21 mai este sărbătorită și pentru apărarea recoltelor. Se spune că cine muncea în această zi nu avea noroc să culeagă roadele de pe câmp. În plus, din acest moment nu se mai seamănă porumb, mei sau ovăz, pentru că se spune că orice se va semăna după această dată se va usca și nu va rodi.