Postat în 3 septembrie 2018 în Despre Floria, General, Floria de Andreea Floria
Cu siguranta te afli printre persoanele care doresc sa ofere lucruri frumoase pentru mai mult timp. La fel si cu FLORILE. De fiecare data cand oferi un buchet cu flori sau un aranjament floral, ti-ai dori ca acestea sa-si pastreze din naturalete si miros.
Din dorinta pentru frumos, industria florilor nu a ramas nepasatoare la aceste doleante, asa ca, in momentul de fata sunt o multime de metode prin care naturaletea si farmecul florilor pot fi facute sa dureze o perioada buna de timp.
Citeste mai departe si afla ce presupune criogenarea si cat rezista trandafirii criogenati.
Criogenarea trandafirilor se face printr-un proces destul de complex. Este nevoie de un aparat special care functioneaza pe baza de vid.
In prima faza, trandafirii se ingheata la temperaturi cuprinse intre -30 si -55 de grade timp de 24 de ore. Dupa aceasta procedura, aparatul special extrage umiditatea trandafirilor, urmand ca temperatura lor sa fie crescuta treptat, zi de zi, timp de aproximativ 3-4 saptamani.
Rezultatul acestei proceduri de criogenare a trandafirilor, trandafirii isi pastreaza culoarea si forma pentru mult timp. Rezistenta trandafirilor criogenati este de la 3 la 25 de ani. Ei bine, conteaza foarte mult cum sunt pastrati. Un astfel de aranjament trebuie ferit de razele directe ale soarelui, de umezeala si de apa.
Daca doresti sa oferi un astfel de aranjament, comunica persoanei cum sa aiba grija de el.
Poate ca trandafirii criogenati inca nu au luat amploare in Romania, insa ne-am hotarat sa-ti enumeram motivele pentru care ar trebui sa cumperi trandafiri criogenati.
In momentul de fata, in Romania mai sunt bujori criogenati si se gasesc destul de rar. Alte flori criogenate pe care le intalnim in piata: garoafe si anemone.
Costul unui trandafir criogenat depinde foarte mult de dimensiunea florii sau aranjament.
Daca te-am facut curios, te asteptam la Floria, cea mai mare florarie online din Romania cu cele mai surprizatoare flori.