Daca ai primit deja inelul de logodna mult visat, este timpul sa incepi planificarea celui mai important eveniment din viata ta si a partnerului: nunta. Alegerea locatiei, a verighetelor, a rochiei de mireasa sunt doar cateva dintre aspectele de care trebuie sa te ocupi cu prioritate. Dar, acestora li se alatura bineinteles cel mai frumos accesoriu: buchetul de mireasa. Din multitudinea de optiuni disponibile, cum stii care este cea potrivita pentru tine? Dar pentru luna in care te casatoresti? Iti oferim cateva sfaturi!

Ianuarie – Orhideele sau alte flori tropicale pot crea un contrast frumos in buchetul tau de mireasa daca te casatoresti in lunile de iarna ale anului. Luna ianuarie poate fi destul de limitata din punct de vedere al optiunilor pe care le ai in ceea ce priveste florile, insa, din fericire, florile importate te pot salva. Daca iti doresti ca buchetul tau sa aiba un design clasic, cei mai potriviti pentru nuntile din ianuarie sunt trandafirii, care sunt accesibili si din punct de vedere al pretului.

Februarie  – Lalelele sunt flori extrem de versatile. De ce spunem asta? In primul rand, pentru ca optiunile de culoare sunt diverse, variind de la alb, galben, rosu, pana la alb, lila si mov. In plus, tulpinile lor flexibile ofera posibilitatea de a crea curbe perfecte, ceea ce le face ideale nu doar pentru buchetele mireselor lunii Februarie, dar si pentru crearea aranjamentelor florale ce decoreaza mesele.

Martie – Freziile sunt florile vedeta ale lunii martie. Parfumul lor incomparabil, dulce si proaspat, dar si nuantele placute ale petalelor fac ca aceste flori sa fie ideale pentru crearea buchetelor de mireasa pentru nuntile care au loc in aceasta luna. Fiind flori de sezon, pretul lor este de asemenea foarte accesibil.

Aprilie – Te casatoresti primavara? Alege pentru buchetul tau de mireasa Anemonele. Acestea arata minunat in buchetele mixte, dar totodata creeaza un impact vizual puternic cand alcatuiesc integral buchetul de mireasa.

Mai – Pentru nuntile desfasurate in luna mai, bujorii reprezinta una dintre cele mai bune optiuni pentru crearea buchetului de mireasa. Bujorii sunt de departe cea mai populara alegere pentru buchetele de mireasa, iar daca te casatoresti in luna mai ai noroc sa ii gasesti in plin sezon. Poti alege din variantele de bujori albi, bujori roz, bujori coral sau bujori magenta.

Iunie – Unul dintre motivele pentru care ar trebui sa te casatoresti in iunie este faptul ca poti sa iti creezi buchetul de mireasa din hortensii! Hortensiile rosii, albe, albastre, verzi, violet sau roz formeaza un spectacol fabulos de culori, atunci cand sunt combinati in acelasi buchet.

Iulie – Florile de Lisianthus se gasesc pe tot parcursul verii si vin intr-o varierate de culori. Aceste flori albe sunt perfecte pentru a crea un buchet in stil boem, romantic, alaturi de fire de trandafir si de bujor.

August – Daliile sunt florile cele mai potrivite pentru a-ti realiza buchetul de mireasa, daca nunta ta va avea loc in luna august. Exista sute de soiuri, de la florile albe, pana la cele in culori pompoase si luminoase. Daliile sunt excelente pentru a fi asezate in centrul buchetului.

Septembrie – Ne plac crizantemele pentru ca sunt caracterizate de varietate si de versatilitate, dar si pentru ca se gasesc la preturi reduse in luna septembrie. Desi sunt flori simple, in combinatiile potrivite ele pot crea un design original al buchetului tau de mireasa.

Octombrie – Calele. Pot sa para o optiune extravaganta, mai ales in culori inchise, insa sunt printre cele mai rafinate flori. Potrivite pentru evenimente elegante, cu tema glam, calele albe pot fi asortate cu siraguri de perla sau poti opta pentru cale in culori inchise, care vor contrasta cu rochia.

Noiembrie – Carthamus sunt flori stralucitoare, portocalii sau galbene, care ofera buchetului de mireasa o textura fantastica. In combinatie cu florile potrivite, acestea reprezinta o optiune pe care miresele lunii noiembrie ar trebui s-o ia in calcul.

Decembrie – Florile de Hellebores, sau “trandafirii Craciunului”, asa cum mai sunt numiti in limbajul popular aduc un plus de eganta subtila aranjamentelor florale si buchetelor de mireasa realizate pentru cele care vor fi mirese in decembrie. Nuantele sale variaza de la un verde placut, pana la roz palid sau purpuriu intens.

Cum ti-ai imaginat buchetul de mireasa perfect? Floria iti indeplineste visul!

Write A Comment