Este luna februarie, luna iubirii, sculptata in inimioare si multe zambete. Desi este cea mai scurta luna din calendar, februarie compenseaza acest lucru prin cele doua sarbatori ale indragostitilor: Valentine’s Day (14 februarie) si Dragobetele (pe 24 februarie).

Stim ca dragostea se poate exprima oricand si sub orice forma, insa in aceste zile speciale cand se sarbatoreste iubirea, prietenia… oamenii arata parca mai profund afectiunea fata de persoana iubita.
In prag de Valentine’s Day ne-am gandit sa facem un interviu despre viata de cuplu si ziua indragostitilor cu cativa bloggeri din Romania. Astazi ne-au raspuns: Valentin Bosioc ( Online Personal Trainer ), Sorin Rusi (laptopnews.ro) si Alex Dima (pasionat de fotografie).

Cum sunteti in relatia de cuplu?

Valentin Bosioc: E o intrebare destul de grea, daca e privita cu atentie. Mie imi place sa cred ca sunt exact cum trebuie: barbatul casei care mai da o mana de ajutor si la treburile fetei. Dar cel mai bine cred ca poate sa va spuna EA cum sunt in relatia de cuplu: „In relatia de cuplu Vali ii mereu flamand. Desi in marea parte a timpului e flamand de bucatele mele alese, are si momente cand „are pofta” de tandrete si atentie, de parca ar fi copil mic.  In ciuda acestor lucuri e protector si saritor si te scoate din orice panica prin metode mai mult sau mai putin simpatice. Este omul cu care as avea curaj sa merg toata viata de mana.”
.
Sorin Rusi: In prezent nu sunt implicat intr-o relatie de cuplu. Dar sa raspund totusi, raportand totul la momentele cand am fost intr-o relatie: „Sunt dragastos, intelegator, iubaret, dar de ceva timp neglijent. Nu este usor sa te imparti intre viata de cuplu si cea de antreprenor.”
.
Alex Dima: In momentul in care ma implic intr-o relatie am tendinta de a ma schimba complet. Sunt un om devotat si relatiile in care ma implic emotional devin unul din cele mai importante lucruri pentru mine. Imi schimb atitudinea, incerc sa fiu cat mai atent cu prietena si devin un om mai bun. Sunt mai atent la detalii, apreciez mai mult orice gest si privesc cu alti ochi lumea pentru ca devin mai optimist decat de obicei.
..

Care a fost ultima surpriza facuta iubitei?

Valentin Bosioc: Imi place sa ii fac mereu surprize. Sunt surprinzator mai tot timpul. Daca ar fi sa ma gandesc concret la ultima surpriza mai mare, as spune ca este cadoul de ziua ei. Si-a dorit foarte mult un anume telefon, avea nevoie oricum de un telefon nou. Am facut-o sa creada ca nu il pot lua, ca orice metoda as incerca nu as reusi sa il iau, ca nu am bani, nu am posibilitati. Cu niste eforturi putin mai mari si cu un mic ajutor de la cine trebuie si-a primit cadoul dorit exact cand nu mai spera la el.
.
Sorin Rusi: Ultima surpriza a fost facuta in toamna lui 2011 cand am mers la persoana iubita cu un buchet de flori. Se pare ca tot florile transmit cele mai multe „cuvinte”.
.
Alex Dima: Sa stii ca este foarte buna intrebarea si mi-a luat putin timp pana am gasit un raspuns. Adevărul este ca nu am facut surprize foarte mari, ci ocazional cate un weekend romantic petrecut doar noi doi, plimbari noaptea, lumanari si aampanie, detasati de restul lumii.
..

Care este secretul unei relatii de durata? 

Valentin Bosioc:  Cred ca secretele se schimba odata cu varsta. De la o anumita varsta ai alte asteptari de la o relatie, chiar daca diferenta de ani dintre el si ea nu conteaza. Totusi cred ca majoritatea relatiilor lungi dureaza din anumite motive: comunicare, intelegere, sa stii sa lasi de la tine cand e cazul, sa existe libertate si nu in ultimul rand INCREDERE, presarata cu un strop de gelozie, dar numai un strop.
.
Sorin Rusi: Pentru o relatie de durata eu mizez pe incredere, intelegere, iubire si respect.
.
Alex Dima: Nu cred că sunt cea mai potrivita persoana pentru a raspunde la aceasta intrebare. Sunt destul de tanar si cea mai lunga relatie a mea a fost de doi ani. Totusi, pentru a rezista o perioada mai lunga de timp alaturi de o alta persoana trebuie sa tii la ea cu adevarat, trebuie sa inveti sa lasi de la tine si sa faci concesii. Trebuie sa accepti persoana de alaturi cu bune si cu rele, trebuie sa inveti sa imparti totul si in special sa acorzi mai mult timp relatiei. Nu exista niciun secret al unei relatii de lunga durata, ci doar sentimente adevarate si acceptare.
..

Cat de des oferi flori persoanei iubite? (si de care?)

Valentin Bosioc:  Ii ofer flori de cate ori simt ca trebuie si de cate ori imi vine inspiratia (si ma lasa buzunarul) sa ii iau. Trandafiri in mod special, dar orice flori frumoase sunt bine venite daca momentul este potrivit.
.
Sorin Rusi: Imi place sa ofer flori si nu doar persoanei iubite. Ideea este ca nu o fac prea des. Cred ca trebuie sa mai lucrez la acest capitol.
.
Alex Dima:Nu cred ca este nevoie de un interval regulat de timp pentru a oferi flori persoanei iubite. Eu ofer flori cu fiecare ocazie care necesita acest lucru si de fiecare data cand simt eu asta. Cand mă trezesc binedispus, cand am motiv de sarbatoare, cand vreau sa ii arat ca o iubesc sau cand starea ei nu este cea mai buna. Mie imi plac foarte mult trandafirii, atat pentru oferit, cat si pentru fotografiat. Bineinteles, asta nu inseamna ca ofer doar trandafiri. Imi plac si lalelele sau orchideele, insa in general ofer florile preferate ale fetei, in cazul acesta trandafirii.
.

Ce ti-ar placea sa primesti de Valentine’ s Day?

Valentin Bosioc: Poate pare cliseu, dar fata mea chiar gateste demential! Asa ca de Valentine’s Day si/sau Dragobete cadoul potrivit ar fi o cina gatita de ea, cum numai ea stie. Ce urmeaza dupa, ramane intre mine si ea.
.
Sorin Rusi: Nu ma astept la ceva special. Probabil cineva drag se va gandi la mine si-mi va oferi ceva frumos care sa ma surprinda. Sunt usor de cucerit cu un zambet, o piesa muzicala, o imbratisare. Conteaza sa fie din suflet.
.
Alex Dima: Nu sunt adeptul cadourilor scumpe. Eu prefer sa primesc o mica atentie si un gest frumos. O zi frumoasa petrecuta alaturi de prietena si liniste imi sunt suficiente.
.

Cat de des spui… stii tu, “cele doua cuvinte”?

Valentin Bosioc: In tineretile mele spuneam rar spre deloc. Insa in ultima vreme spun destul de des si spun pentru ca simt. Nu folosesc acele cuvinte decat atunci cand simt cu adevarat.
.
Sorin Rusi: Nu spun prea usor „cele doua cuvinte”. N-as vrea sa para doar 2 cuvinte obisnuite si atunci caut momente speciale. Plus ca poti transmite cele „doua cuvinte” si prin alte moduri. As miza pe – Taxi – Cele două cuvinte – ma regasesc in aceste versuri.
.
Alex Dima: Pentru a-i spune unei persoane ca o iubesti este nevoie de timp. Nu poti sa iubesti o persoana dupa cateva zile sau saptamani. Dupa ce ajung sa tin cu adevarat la acea fata, atunci, intr-adevar, ii pot spune ca o iubesc si ii spun cat de des este nevoie. Ii spun cand mi se face dor de ea, ii spun cand vad ca este suparata sau, in special, cand am facut cate o prostie.

Bloggerii sunt asadar niste romantici incurabili si stiu ca gestul de a oferi flori este unul deosebit de frumos si il vaneaza cu orice ocazie, astfel incat sunt pregatiti sa-si impresioneze iubita in orice moment. Asteapta doar momentul potrivit pentru ca gestul lor sa fie pus in valoare cat mai mult.

 

 

Write A Comment