Daca in urma cu cativa ani inca ne intrebam ce este Halloween-ul, de unde vine, de ce „imprumutam” o astfel de sarbatoare sau in ce zi anume se sarbatoreste, astazi suntem invitati la petreceri tematice, ne decoram casele in spirit inca de la jumatatea lunii octombrie si cautam cele mai deosebite costume sau decoratiuni interioare. Halloween-ul devine o sarbatoare tot mai importanta: in magazine, in mentalul colectiv, in luna octombrie 🙂

Cand sarbatorim Halloween?
 
Ziua de Halloween se celebreaza in 31 octombrie, insa activitatile specifice incep inca din ajun, in seara de 30: copiii se costumeaza si merg la colindat, se organizeaza petreceri sau diverse activitati „inspaimantatoare” – case „bantuite”, tururile groazei, etc. In mod evident, fiecare din cei care sarbatoresc se straduiesc sa isi decoreze cat mai deosebit casele, usa de la intrare sau spatiul verde din fata casei. 

Dovleci de Halloween
 
Pentru multi, simbolul sarbatorii Halloween este dovleacul sculptat. Aceasta traditie a fost adusa si adaptata in Statele Unite de catre emigrantii irlandezi. Se spune ca dovlecii sunt sculptati si se pun lumanari in ei pentru a alunga spiritele rele. Insa, in timp, „sculptura” dovlecilor a evoluat. Vedem astazi tot mai multe obiecte decorative inspirate de ei sau chiar aranjamente de flori in dovleac natural. 

Decorul de Halloween
 
Daca te gandesti sa iti decorezi casa, biroul, balconul sau intrarea in casa in spiritul sarbatorii, o poti face cu elemente de decor naturale, mai mult sau mai putin „inspaimantatoare”. 

Iata cateva sugestii:
 
Aranjamentele de flori in dovleac – sunt, probabil, cele mai populare si mai rezistente decoratiuni naturale. Dovlecii sunt sculptati, iar in interiorul lor se asaza burete hidratat. In functie de temperatura la care sunt tinute, aceste aranjamente pot sa reziste pana la 2 saptamani. Sunt folosite flori de toamna, precum crizantemele, flori uscate, cu tepi – precum eryngiumul, flori cu design deosebit si adaptat tematicii – orhidee vanda, a carei suprafata seamana cu tesutul pulmonar, leucospermum, leucadendron, cymbidium, sau plante precum thilansia, asemanatoare panzei de paianjen. 

Buchetele de cale negre – daca este sa ne gandim la o floare „infricosatoare”, aceasta este, cu siguranta, cala. Mai ales daca este o cala neagra! Buchetele de cale negre pot fi puse in vaze, in interiorul casei. La temperatura potrivita, si cu apa schimbata zilnic, pot rezista pana la 10 zile. 

Buchet de 55 cale mov

Buchete de flori cu elemente specifice – daca spatiul nu iti permite elemente decorative mari, cum sunt aranjamentele de flori in dovleac, poti opta pentru buchete de flori cu elemente decorative specifice de Halloween: mini-dovleci decorativi, cale negre sau plante cu tepi uscate. 

Plante in ghiveci – daca de Craciun impodobim bradul, de Halloween impodobim… plantele. Plantele de apartament pot fi decorate cu diverse elemente de recuzita: panze de paianjen, mini dovlecei, lilieci de hartie. 

Sursa foto header: Pexels.com

Write A Comment