Grupul Floria a fost desemnat floristul oficial al vizitei Papei Francisc la Bucuresti. Pregatirile pentru acest eveniment au inceput insa cu saptamani inaintea sosirii Sanctitatii Sale.
S-au luat in considerare atat aspectele tehnice, cat si cele estetice. Pentru inceput, a fost gandit necesarul de flori pentru decorarea catedralei Sfantul Iosif, pentru decorarea scenei din Piata Revolutiei si pentru cele doua buchete de flori: cel care i-a fost inmanat Papei la sosirea pe Aeroportul Otopeni si cel pe care insusi Sanctitatea Sa urmeaza sa il depuna in Catedrala Sfantul Iosif, la incheierea slujbei.
In urma discutiilor cu organizatorii am schitat primele propuneri, dupa care au urmat o serie de discutii cu partenerii nostri din Olanda.
Floristii olandezi sunt cei care asigura, in fiecare an, decorarea catedralei Sfantul Petru din Vatican, pentru slujba de Pasti, tinuta de Papa Francisc.
Experienta lor ne-a ajutat sa intelegem mai bine rigorile impuse de un astfel de eveniment si protocol.
Pentru cromatica am ales alb si galben, culorile care se regasesc pe steagul Vaticanului.
Florile alese de echipa noastra de floristi pentru aranjamente au fost: hortensie, trandafiri, minirosa, lisianthus, lalele, mathiola, delphiunium, floarea soarelui, crini, orhidee phalenopsis, iar pentru verdeata am ales eucalipt, salal si ruscus.
Am ales, deci, flori in ton cu amploarea si insemnatatea evenimentului: gingase, dar care, alaturate, sa se preteze somptuozitatii evenimentului.
Florile au fost comandate in Olanda, la partenerii nostri de top, pentru a fi de cea mai buna calitate si au sosit in tara marti de dimineata, cu un transport special.
Un tir de flori pentru Papa Francisc
Un tir de flori a ajuns din Olanda pentru acest eveniment. Florile au fost aduse in conditii speciale, la temperatura si umiditate controlate.
Ajunse in tara, acestea au fost supuse unui proces de rehidratare, pentru a fi cat mai proaspete si au fost tinute peste noapte la temperaturi scazute.
Joi de dimineata, echipa Floria a inceput lucrul la aranjamente. Doua echipe au fost desemnate sa acopere evenimentul, plus o echipa speciala care s-a ocupat de instalarea la fata locului, vineri de dimineata.
Urmeaza slujba tinuta de Sanctitatea Sa, apoi va vom prezenta, in premiera, fotografii cu decorul din Catedrala Sfantul Iosif.

Write A Comment