Cine a spus ca toamna nu ne bucuram de frumusetea si gingasia florilor? Putem suprinde persoanele dragi din viata noastra cu buchete deosebite, caracterizate de nuante precum galben, oranj, mov, rosu, roz, crem.

Pentru toamna din acest an, crizantema, minirosa, gerbera, calele, anthurium – acestea sunt vedetele in materie de flori. Astfel, in acest articol iti vom povesti despre florile toamnei din 2018.

Florile toamnei 2018

Crizantema se afla in topul florilor din toamna aceasta. Ea ramane inflorita pentru o perioada mare de timp si ofera incaperilor o atmosfera calda. Poate parea surprinzator, insa exista aproximativ 100 de specii de crizanteme foarte colorate.

Crizantema se numara printre cele mai aparte si reprezentative flori din tara noastra. Este o floare care se ingrijeste foarte usor si nu necesita o atentie deosebita. In plus, crizantema trebuie ferita de razele directe ale soarelui. Cu toate acestea, este una dintre florile rezistente la frig, ea infloreste pana la sfarsitul anului, inveselind astfel tot mediul interior si exterior.

Gerbera este o alta floare reprezentativa pentru toamna lui 2018. Detine o frumusete unica si speciala. Aceasta floare transmite diverse mesaje prin intermediul speciilor care detin culori multiple, dupa cum urmeaza:

  • gerbera galbena simbolizeaza lux, bunastare;
  • gerbera portocalie simbolizeaza fericire, bucurie;
  • gerbera rosie simbolizeaza succesul;
  • gerbera rosu – inchis simbolizeaza bunavointa, echilibru;
  • gerbera roz simbolizeaza sinceritate;
  • gerbera mov simbolizeaza timiditate;

Cu toate acestea, sunt foarte multe culori pe care le poti alege pentru a crea un buchet de flori personalizat si pe care sa-l oferi cu multa dragoste.

Minirosa este o specie de trandafiri mai mici si foarte bine infloriti. De altfel, sunt un “must -have”  in materie de flori pentru toamna acestui an.

Minirosa reprezinta un simbol al iubirii, frumusetii, pacii, senzualitatii, un dar special al naturii. De aceea, aceasta specie este considerata a fi “regele florilor”.

Daca vrei sa surprinzi o persoana draga, iti propunem un buchet format din minirosa plus alte flori aflate in top pentru aceasta toamna.

Calele sunt flori minunate care merita sa fie oferite drept cadou indiferent de ocazie. De asemenea, ele pot reprezenta diverse modalitati de a felicita pe cineva sau de a aduce un omagiu cuiva. Calele sunt o alegere inspirata atat in componenta buchetelor de flori, cat si a diverselor aranjamente florale.

In privinta culorilor, tine cont de diferitele semnificatii:

  • calele galbene si portocalii simbolizeaza recunostinta, crestere, bucurie, schimbare;
  • calele albe semnifica puritate si inocenta;
  • calele mov semnifica pasiune putere, perfectiune, reinnoire;
  • calele roz semnifica apreciere, admiratie, flirt.

  • Anthurium

Anthurium, intalnita sub denumirea populara “floarea flamingo”, face parte din categoria de top a  florilor de toamna 2018.
Anthurium este o planta tropicala si este originara din continentul Sud – American. De asemenea, este o planta decorativa care stie sa aduca o nota aparte incaperii in care este asezata.
Florile sunt delicate, ele sunt protejate de frunze care au o textura foarte rezistenta.

Buchetele de  Anthurium le poti oferi cu orice ocazie.

Ofera un buchet de flori misterios de la Floria si bucura-te impreuna cu persoanele dragi tie de culorile variate ale toamnei!

Sursa: https://pixabay.com/en/flower-orange-petal-bloom-garden-2587531/

Write A Comment