Flori de Sfantul Ioande ce trebuie sa daruim flori de Sfantul Ioan?

In vechile traditii romanesti, ziua de Sfantul Ioan era ziua de sarbatoare a femeilor, ziua in care ele erau superioare barbatilor.

De Sfantul Ioan, fiecare femeie avea libertatea sa nu gateasca pentru sotii lor si sa petreaca ziua cu celelalte femei din sat. Obiceiurile spun ca femeile organizau petreceri la care erau exclusi barbatii si incepeau a se iordani, adica dansau si chiuiau pana dimineata.

Superstiile populare spun ca ziua de Sfantul Ioan este cea mai vesela zi din an, iar cei care nu se veselesc cu acest prilej, vor ramane tristi tot restul anului.

De aceea, in zilele noastre, barbatii au obligatia de a-si inveseli sotiile de Sfantul Ion, pentru ca acestea sa traiasca intr-un zambet tot restul anului, fie ca poarta numele acestui sfant, fie ca nu.

Si ce cadou le face mai fericite pe femei decat florile?

Pentru a va inveseli femeile sau pentru a le ura un calduros la multi ani celor cu numele Ioana, Ionela,etc, trebuie sa fiti atenti ce flori de Sfantul Ion alegeti. In principiu, se daruiesc flori foarte diferite, insa nu in acelasi buchet. Puteti alege un buchet clasic, din aceleasi flori, de exemplu un buchet de 25 de trandafiri roz  sau un buchet de 101 frezii galbene sau un buchet mixt, nu foarte colorat, din gerbera, alstroemeria si garoafe.

Ca si culori, printre florile de Sf Ion, predomina rosu, galben, roz si albastru. Odata cu un frumos buchet de flori de Sfantul Ioan, le puteti darui celor care isi sarbatoresc ziua de nastere si un ursulet de plus sau o cutie de praline de ciocolata.

Floria a pregatit o colectie speciala de flori de Sfantul Ioan, o colectie de buchete de flori zambitoare pe care le puteti comanda pentru cei dragi, pentru a le aduce zambetul pe buze.

Orice ati alege insa, trebuie sa aveti grija sa nu treaca ziua de Sfantul Ioan, fara ca sotia, prietena, mama sau amicile sa nu zambeasca macar o data!

 

Write A Comment