Adormirea Maicii Domnului sau Sfanta Maria Mare este una dintre marile sarbători ale bisericii crestine, praznuită an de an pe  15 august.

In acceptiunea generala, ziua de Sfanta Maria Mare marcheaza trecerea de la vara la toamna. De pe 15 august se deschidea, in satul traditional, un important sezon al nuntilor, sezon care tinea pana la intrarea in postul Craciunului.

Acestei zile de sarbatoare ii sunt asociate o serie de obiceiuri si traditii iesite din comun, pastrate in special in zonele rurarele.  Printre acestea se numara schimbatul palarii cu caciula – barbatii care mai erau vazuti cu palarie dupa 15 august fiind ironizati, interzicerea scaldatului in apa raurilor „spurcata” de cerb si a dormitul pe prispa.

Numele de Maria este extrem de raspandit in la noi in tara. In Romania, peste 2,2 milioane de persoane poarta numele de Maria sau derivate ale acestuia. Maria, Marian, Mariana,  Marin, Marina, Marinica, Marinache, Marioara, Marinela, Mioara, Marilena, Mariuca, Mariela – cu totii isi serbeaza ziua onomastica pe 15 august.

Pentru fiecare dintre cei cu nume de sfant, Floria a pregatit o colectie de buchete alese special pentru aceasta sarbatoare. Asadar, daca doresti sa-i faci o surpriză placuta, parfumata si colorata Mariei din viata ta in aceasta zi, alege unul dintre buchetele de flori de Sfanta Maria.

Ce flori poti alege de Sfanta Maria?

Flori de sezon

Buchete de flori de sezon vor face mereu o impresie placuta: sunt bogate si colorate. In luna august sunt in plin sezon daliile, unele dintre cele mai frumoase flori. In plus, incep sa apara si primele crizanteme, mult iubitele flori de toamna.

Buchete de trandafiri

Daca prietena sau sotia ta poarta numele Sfintei Maria, ofera-i un buchet de trandafiri. Poti alege un buchet de trandafiri multicolori, buchete de trandafiri in culoarea ei preferata (trandafiri albi, trandafiri galbeni, trandafiri roz, trandafiri portocalii) sau, daca vrei sa faci un gest cu adevarat impresionant, ofera-i un buchet de 101 trandafiri.

Aranjamente inima sau aranjamente in cutie

De Sfanta Maria poti sa ii oferi inima ta… de flori! Poti opta pentru un aranjament de flori sub forma de inima sau un aranjament de flori in cutie – unul dintre cele mai cerute tipuri de aranjament.

Write A Comment