Flori de Florii – traditii inca de pe vremea dacilor

In ultima duminica inainte de Paste, romanii sarbatoresc Ziua de Florii sau Sarbatoarea Intrarii Domnului in Ierusalim. Inca din perioada dacilor, sarbatoarea de Florii era dedicata divinitatii Flora – zeita romana a florilor. In cinstea ei se organizau vestitele petreceri de primavara la care se aduceau flori din cele mai rare si deosebite.

Pe langa flori de Florii, un loc aparte il ocupa ramurile de salcie, care sunt simboluri ale vegetatiei de primavara, ele fiind sfintite in biserici. Dupa sfintire, ramurile de salcie capata puteri magice; sunt folosite ca medicament in videcarea unor boli, ca instrumente ritualice pentru a opri grindinile si furtunile, pentru a fertiliza pamanturile, stupii, etc.

Totodata sarbatoarea prepascala de Florii inseamna celebrarea tuturor romanilor cu nume de floare. Floria a creat o colectie speciala de flori de Florii in care am alaturat buchete impresionante din flori de primavara: buchete mixte din lalele, irisi, frezii, alstroemeria, narcise,  etc.

Nu uitati ca anul acesta sarbatorim Floriile pe 28 aprilie, iar apropierea sarbatorilor pascale este inca un prilej de a darui cu sinceritate un cadou deosebit – flori gingase de primavara.

Floria ureaza La multi ani tuturor florilor si o primavara insorita!

Write A Comment