Romanii fac o asociere oarecum fireasca intre Valentine’s Day si Dragobete. Dar haideti sa vedem de unde vine de fapt obiceiul de Dragobete:

Din vechi timpuri, de Ziua de Dragobete, tinerii imbracati de sarbatoare se intalneau pentru a cauta prin paduri si lunci, flori de primavara daruindu-le persoanei iubite (urmand si un sarut, desigur). De aici si expresia: Dragobetele saruta fetele! Cum vremurile nu mai sunt aceleasi, tinerii au dat uitarii pe Dragobete zis si Dragomir, Ioan Dragobete, Cap de Primavara – tanarul zeu al dragostei din panteonul mitologiei romanesti.

Noi nu uitam aceasta sarbatoare romaneasca si vrem sa o petrecem alaturi de toti romanii indragostitii, in ziua de 24 februarie. Floria a pregatit asadar pentru voi o colectie speciala, Flori de Dragobete cu 24 de buchete unice si pline de iubire.

Amintim aici: Inima din 17 minirosa roz;  Te iubesc; Dragoste; 45 frezii multicolore sau Buchet de 31 trandafiri rosii in forma de inima.

Dragobetele trebuia tinut cu orice pret. De ce? Daca nu se sarbatorea cumva Dragobetele, se credea ca tinerii nu se vor indragosti in anul care urma. In plus, un semn rau era daca o fata sau un baiat nu intalnea la Dragobete macar un reprezentant al sexului opus, opinia generala fiind ca, tot anul, respectivii nu vor mai fi iubiti, iar daca o fata iesea impreuna cu un baiat si nu se sarutau, se credea despre ei ca nu se vor mai iubi in acel an.

Iar noi dorim sa ramanem indragostiti zi de zi si sa fim iubiti tot anul, nu-i asa?
Asteptam comenzile voastre, din timp! (Grabiti-va! a.m.r. 4 zile)

Write A Comment