Te-ai gandit vreodata ca florile curgatoare pentru balcon iti pot infrumuseta incaperea?

Sunt foarte multe specii de flori curgatoare pentru balcon/terasa ce pot fi plantate foarte usor in ghivece sau in jardiniere. Florile curgatoare sunt deosebite prin prisma culorilor si a formelor diferite. Florile curgatoare in ghiveci dau viata fie balconului sau terasei si pot fi folosite fara doar si poate ca decoratiuni.

Citeste mai departe si afla despre cele mai cautate flori curgatoare pe care le poti ingriji foarte usor.

Top 7 cele mai cautate flori curgatoare pentru balcon si terasa

Flori curgatoare – Muscatele
Flori curgatoare – Petuniile
Flori curgatoare – Campanula
Flori curgatoare- Begonia
Flori curgatoare- Fuchsia Hybrida
Flori curgatoare – Verbena
Flori curgatoare – Sutera

Flori curgatoare – Muscatele

Muscatele sunt acele plante perene care au florile foarte colorate, usor de intretinut si inmultit.

Aceasta specie de flori curgatoare, reprezinta una dintre cele mai frumoase si atragatoare flori perene potrivita atat pentru balcon cat si pentru terasa.

Muscatele sunt acele plante care iubesc extrem de mult soarele si care au nevoie de foarte multa apa. Se recomanda sa fie udate la diferite intervale de timp tocmai pentru a permite solului sa se usuce si sa nu putrezeasca.

Muscatele au flori multe, viu colorate si infloresc din abundenta. Culorile vii lumineaza si creeaza o ambianta placuta in incapere.

Asadar, daca iti doresti sa ai un balcon sau o terasa plina de culoare, adopta aceste flori curgatoare.

Flori curgatoare – Petuniile

Petuniile sunt cele mai populare si indragite flori curgatoare de balcon. Ele sunt apreciate datorita coloristicii si aspectului viu. Petuniile au avantajul ca infloresc pe o perioada mai mare de timp. Petuniile exista in numeroase culori cum ar fi: alb, mob, albastru, galben, rosu si altele.

Petuniile iubesc spatiile deschise, cu mult soare. In schimb, ele trebuie ferite de ploi si vant si nu fac fata gerului.

Asadar, petuniile reprezinta o alta categorie de flori pe care le poti aborda foarte usor pentru infrumusetarea balconului sau terasei. Sunt usor de de ingrijit si este indicat sa le uzi o data pe zi sau la doua zile.

Flori curgatoare – Campanula

Campanula este o planta delicata, frumoasa si unica. Are flori mici, albe, bleu sau violet si creste sub forma unei tufe.

Campanula infloreste pentru o perioada lunga de timp si se poate inmulti prin seminte doar in luna august. Campanula infloreste abia de la un an de cand s-a realizat procesul de inmultire.

Campanula este o floare care necesita udari moderate, nu trebuie sa existe perioade in care pamantul este uscat. Ea iubeste lumina, insa nu cea directa, asadar este foarte bine sa o feresti de caldura extrema si de razele puternice ale soarelui.

Iarna, Campanula trebuie ferita de inghet, asadar iti recomandam sa o pastrezi intr-o incapere mai racoroasa la o temperatura de aproximativ 10 grade Celsius.

Flori curgatoare- Begonia

Begonia este o planta deosebita si grandioasa. Begonia detine foarte multe specii, aproape 1000 de specii si varietati. Florile stralucesc foarte mult iar inflorescentele sunt bogate iar culorile sunt vii.

Begonia iubeste lumina insa nu bataia directa a razelor solare. Necesita multa apa tocmai pentru ca pamantul sa fie umed neincetat.

Pe de alta parte, poti pulveriza begonille seara si dimineata tocmai pentru a le mentine umiditatea pe o perioada mai lunga de timp.

Flori curgatoare – Fuchsia Hybrida

Regasim Fuchsia Hybrida sub forma de arbust ornamental cu florile foarte frumoase si viu colorate in roz, violet, rosu, alb sau lila. Planta este originara din America Centrala si America de Sud. Denumirea populara a acestei flori curgatoare este “ Cercelus”. Planta iubeste apa iar vara se recomanda sa fie pulverizata. Se pastreaza la umbra, deci nu trebuie sa o tii in preajma razelor solare.

Pamantul trebuie sa fie in permanenta ud, nu necesita foarte multa apa.

Flori curgatoare – Verbena

Planta curgatoare Verbena este o planta rezistenta la seceta si iubeste foarte mult lumina. Verbena infloreste din mijlocul primaverii pana toamna si are avantajul ca nu necesita o ingrijre speciala.

Flori curgatoare – Sutera

Sutera reprezinta o planta foarte frumoasa care iubeste foarte mult lumina. In plus, Sutera produce multe flori si infloreste din Mai – Iunie pana spre toamna. In ceea ce priveste ingrijirea, nu este o planta pretentioasa.

Write A Comment