Trandafirii se numără printre cele mai populare flori din lume. Puține sunt persoanele care nu apreciază un buchet generos de trandafiri și toată lumea asociază trandafirul roșul cu pasiunea și iubirea. Aceste flori ascund însă și alte semnificații, care ar putea deveni motive în plus pentru care să le dăruiești mai des persoanelor speciale din viața ta.

Iată câteva motive pentru care trandafirii sunt cadoul perfect la orice ocazie si ce înseamnă fiecare culoare în parte.

Un buchet de trandafiri transmite mai multe decât o pot face cuvintele  

Trandafirul roșu se remarcă prin eleganță și rafinament. El este asociat cu iubirea pasională, care depășește orice barieră, o dragoste la fel de intensă precum rubiniul trandafirului. De multe ori un singur trandafir de culoare roșie transmite mai multe decât o pot face buchete imense din alte flori. Legenda spune că el a apărut din lacrimile zeiței frumuseții și a iubirii, Afrodita.

Se spune că Adonis, iubitul Afroditei, a fost rănit de un mistreț sălbatic. Văzându-l însângerat, Afrodita a început să plângă, iar din lacrimile sale și din sângele lui Adonis s-a născut trandafirul roșu. Este, așadar o floare apărută din dragoste și care este dăruită în zilele noastre tocmai pentru a evoca aceste sentimente.

Trandafirul roşu a fost floarea preferată a reginei Cleopatra. Se spune că în palatul său, regina Egiptului nu avea covoare, ci petale roşii de trandafiri. Cleopatra dorea ca în întreg palatul său să plutească mireasma îmbătătoare a acestor flori, care, iată, și-au păstrat statutul de flori special până în 2016.

Un buchet de trandafiri roşii, sau un singur fir din această floare, reprezintă, în mod cert, cadoul perfect pentru iubită și soție, aceasta floare fiind un simbol universal pentru iubire. Orice femeie va fi cucerită dacă primește un buchet mare de trandafiri roșii, precum cel de aici.

Trandafirul alb, născut din trupul unei fecioare

Majoritatea persoanelor asociază trandafirii albi cu inocența, puritatea și dragostea platonică. Legenda apariției lor pe pământ este legată tot de Grecia Antică. Chloris, zeița florilor și a primăverii, a găsit în una dintre plimbările sale corpul neînsuflețit al unei nimfe. Tristețea care a cuprins-o la vederea acestei creaturi inocente cu o soartă atât de cruda a determinat-o pe Chloris să o transforme într-o floare.

Chloris l-a rugat pe soțul său, Zephyr, zeul vântului de apus, să risipească norii așa încât Apollo, zeul luminii, să o facă să înflorească. Afrodita avea să adauge frumusețea, iar Dionis o aromă amețitoare. Haritele au binecuvântat floarea cu darurile farmecului, veseliei și strălucirii. După ce fiecare dintre ei și-a adus contribuția la crearea ei, au numit-o „Regina Florilor“.

Trandafirul alb s-a nascut din puritate și, ori de câte ori îl vedem, ne induce o stare de calm și pozitivitate. Este floarea pe care o dăruim mamelor, surorilor și oricărei alte persoane care merită respectul nostru, un astfel de buchet, le va impresiona cu siguranță pe femeile speciale din viața ta.

Trandafirii roz și galbeni, simbolurile grației și recunoștinței

Nici roșu, nici alb, trandafirul roz are o frumusețe subtilă, gingașă. El semnifică grație și bucurie și aduce mereu zâmbetul pe buzele celui care îl primește. Sunt flori care ne duc cu gândul la feminitate și rafinament, iar cu un buchet de trandafiri roz este, practic, imposibil să dai greș.

Se spune că trandafirul galben semnifică gelozie, însă ei simbolizează în aceeași măsură recunoștința și mulțumire. Aceștia reprezintă un cadou potrivit pentru a-ți arăta sentimentele de recunoștință față de o persoană, iar dacă sunt însoțiți de felicitări cu un mesaj personalizat gestul va fi apreciat, în mod cert.

În final, trebuie să reținem că indiferent de culoarea lor sau de numărul firelor dintr-un buchet, trandafirii rămân printre cele mai frumoase flori și sunt un simbol al eleganței. Farmecul lor este de necontestat, iar prezența lor înfrumusețează, fără îndoială, orice grădină și orice încăpere.  Un buchet cu trandafiri de mai multe culori are o frumusețe aparte, dată de jocul culorilor și este potrivit la orice ocazie și pentru orice persoană.

Frumusețea aparte a trandafirilor mov a făcut ca acest soi să devină tot mai popular. Semnificația unui buchet cu trandafiri mov este dragostea la prima vedere. De asemenea, movul și violetul sunt considerate culorile doliului imperial, astfel că trandafirii mov pot fi daruiți unei persoane care a suferit o pierdere.

Trandafirii portocalii, cu un aspect deosebit, inedit chiar, exprimă dorință și entuziasm. Un bărbat care daruiește un buchet de trandafiri portocalii abia așteaptă să o cunoască mai bine pe femeia de la brațul său, sau să-și înceapă viața alături de ea! Așadar, nu doar clasicul trandafir roșu poate exprima iubire, ci și cel portocaliu.

Indiferent însă de ce trandafir primim sau dăruim, fie că este roz, roșu sau galben, în mod sigur el este un cadou apreciat oricând și de oricine. Deși semnificațiile trandafirilor sunt la fel de diverse precum nuanțele petalelor lor, trebuie să recunoaștem că ei transmit o mulțime de sentimente – și dragoste, și respect, dar și prietenie. Asta înseamnă că este o floare perfectă pentru orice ocazie, iar atunci când ești în impas și nu știi care este floarea preferată a persoanei pe care vrei să o încânți cu un buchet frumos, poți alege cu încredere trandafirii.

Ce ai de facut pentru ca trandafirii să reziste cât mai mult în vază

Dacă vrei ca trandafirii primiți în dar să-ți încânte privirea cât mai mult timp, trebuie să ții cont de câteva aspecte esențiale:

  • Taie toate frunzele care ar putea ajunge în apă, deoarece adună mai mult bacterii
  • Îndepărtează primul rând de petale
  • Taie tulpina oblic, nu drept
  • Curăță vaza cât mai bine
  • Adaugă o linguriță de zahăr în apă
  • Apa trebuie schimbată o dată la 2-3 zile, iar vaza trebuie să fie amplasată într-un loc răcoros

Din clipul de mai jos vei afla exact cum poți să te bucuri cât mai mult de trandafiri în locuința ta

Dacă mai aveai nevoie de încă un motiv pentru a dărui flori, trebuie să știi că studiile au demonstrat faptul că prezența lor în apropierea noastră, pe birou, sau în locuință, are un impact important asupra stării noastre de spirit. O analiză realizată de specialiști în psihologie de la The State University of New Jersey și citată de aboutflowers.com, a arătat că florile ne îmbunătățesc sănătatea emoțională, indiferent de sex sau vârstă. Sentimentele de anxietate, depresie sau agitație se risipesc odată ce primim în dar un buchet de flori, iar câteva aranjamente florale care să ne încânte ochii ne vor conferi o stare generală bună.

Acum, că ai aflat care este semnificația trandafirilor, trebuie să ne spui și care sunt florile tale preferate. Trandafirii se numără printre ele? Când ai primit ultima dată un buchet de trandafiri? Scrie-ne în secțiunea de comentarii de mai jos!

Write A Comment