Cine spune ca Halloweenul este sarbatoarea care trebuie sa sperie si sa aduca numeroase grimase si temeri? Sarbatoarea prinde contur floral si este impodobita de culoare si parfum imbietor, chiar si in cele mai intunecate si infricosatoare costume si aranjamente florare.

Dar pana sa ajungem la aceste mici “modificari”, sa vedem cum a luat nastere aceasta sarbatoare tomnatica.

Pasi mici catre o sarbatoare mare

In urma cu 2000 de ani, pe vremea cand celtii ocupau Irlanda de astazi, terminarea anului si inceperea unului nou era pe 1 noiembrie. Ziua marca terminarea verii si inceperea iernii reci si intunecate, o perioada a anului care a fost adesea asociata cu moartea umana. Celtii credeau ca, in noaptea dinaintea noului an, limita dintre lumile celor vii si cei morti devine incetosata. Astfel, in noaptea de 31 octombrie, celebrau Samhain, moment cand s-a crezut ca fantomele mortilor s-au intors pe pamant.

Cu timpul, sarbatoarea redenumita Halloween (sarbatoarea tuturor sfintilor), si-a pastrat semnificatia si a trezit interes pentru toate imperiile si tarile ulterior formate. Sarbatoare a starnit, de asemenea, interes comercial si bineinteles a devenit un subiect comun intregii mass media, fiind foarte populata si promovata in toate culturile.

Cum se manifesta sarbatoarea Halloween – traditii si costume

Sarbatoarea este cunoscuta pentru traditia de “trick-or-treating”, adusa de americani, si  presupune mergerea din casa in casa a copiilor sau adultilor in costume originale si infricosatoare pentru a cere mancare in schimbul unor rugaciuni pentru sufletele plecate pe lumea cealalta.

Costumele de Halloween sunt de cele mai multe ori modelate dupa figuri supranaturale, infricosatoarea, precum monstri, schelete, fantome, vrajitoare si diavoli. In prezent, tot mai multe persoane aleg sa se costumeze in personaje fictive: celebritati, arhetipuri generice, printese sau luptatori etc.

Un altfel de Halloween – colectia de costume cu flori si  aranjamente florale

Chiar daca, din ce este relatat mai sus, Halloweenul pare mai degraba o sarbatoare morbida, infricosatoare si plina de figuri inspaimantatoare, multe persoane sunt originale si aduc elemente suave si delicate in costumele pregatite pentru petreceri si alte activitati.

Costumele de inspiratie florala, petrecerile cu aranjamente florale de Halloween au devenit din ce in ce mai populare si mai atractive, in special pentru tinerele domnisoare care doresc sa pastreze din frumusetea naturala si feminina. Spre exemplu, in ultima perioada, costumele cu aranjamente florale pe cap sunt aduse in centrul atentiei de multi make-up artisti si de defilarile pe strada din marile orase. Te poti inspira din cele de mai sus, pentru a-ti crea un costum floral original pentru Halloween.

Aranjamentele florale pentru Halloween sunt ideale pentru petrecerile tematice, pentru  spatiile de birou sau chiar pentru propria casa. Acestea aduc un iz de sarbatoare si un parfum imbietor in orice incapere si propun sa schimbe putin din ideea asocierii sarbatorii cu mortii si fantomele. In aranjamente sunt folosite cale negre, dovlecei, flori de toamna si alte elemente asociate acestei sarbatori. Pot fi lansate ca o invitatia la petrecerea de Halloween, ca o surpriza placuta in perioada infricosatoare a anului sau ca pur si simplu atentie.

Care Halloween preferi? Cel in care diavolii, vampirii si fantomele te inconjoara sau cel in care florile si parfumul lor de inconjoara?

Write A Comment