Atunci când luna Decembrie își face simțită prezența în calendar, știm că trebuie să începem și fuga după cadouri.  Dar înainte de toate astea, ce spuneți de o cină în familie, în ajun de Moș Nicolae? Și ca să fie o seară de neuitat alături de cei dragi, pe lângă dulciuri și bunătăți, completează decorul cu un aranjament floral făcut de tine. Nimic nu este complicat, trebuie doar să ai imaginație și neapărat flori!

DSC_0366

 Ce ai nevoie pentru un aranjament floral:

  • flori –  poți folosi trandafiri, frezii, gerbera, minirosa sau pur și simplu florile tale preferate
  • verdeață – frunze de eucalipt, salal sau frunze ruginii de toamnă
  • un vas
  • un burete – pe care il vei folosi pentru a poziționa florile în vas

Pregătirea aranjamentului floral

Buretele menționat mai sus, poate fi achiziționat din orice florărie.  Acesta trebuie îmbibat cu apă și sculptat cu un cuțit, astfel încât să încapă perfect în vas și să acopere toată suprafața lui.

Urmatorul pas este pregătirea florilor. Nu uita un sfat important, florile nu trebuie să stea niciodată cu frunzele în apă. Prin urmare, îndepărtează frunzele de pe jumatate din tulpină și ajusteaz-o oblic cu ajutorul unui foarfece. De acum începe joaca. Începe prin a poziționa în mijlocul vasului, florile voluminoase, pe langă ele, vei pune frunzele și celelalte flori. Rotește constant vasul ca să poți vizualiza aranajamentul din toate unghiurile. Dacă observi goluri, le poți ascunde cu ajutorul unor frunze. Restul ține de imaginație, iar dacă nu te-am convins că este foarte ușor de realizat, am pregătit și un video:

https://https://www.youtube.com/watch?v=ZaAQpLE8XaQ

Iar dacă ești ocupată, poți oricând să comanzi un aranjament floral online, de la Floria, mai ales că avem o colecție specială de Moș Nicolae!

Write A Comment