Florile de Orhidee Phalaenopsis rezistă până la câteva luni, transformând fiecare încăpere într-un loc mult mai prietenos și mai rafinat. Dar ce se întâmplă când florile dispar? Cum putem face orhideea noastră dragă (mai ales dacă este primită cadou de la cineva foarte important pentru noi) să reînflorească?

Răspunsul este simplu: ușor, dar cu răbdare. După ce trec cele 3-4 luni în care este în floare, trebuie să îndepărtezi vechiul peduncul (sau toată tulpina florală de la rădăcină) și să lași planta să formeze un alt peduncul. Singurul dezavantaj este că va trebui să aștepți aproximativ 9 luni.
Totuși, dacă pedunculul este încă verde (sau pe jumătate maro), reînflorirea poate dura doar câteva săptămâni. Tai vechea tulpina deasupra unui nod și… aștepți. Așteptarea nu se face, însă, oricum. Rădăcinile trebuie stropite cu apă curată, preferabil dimineața, pentru ca apa să se poată evapora înaintea căderii nopții. Fii foarte atent la cum uzi și cât uzi floarea, pentru că poate putrezi foarte repede. Mai ales pe timp de iarnă, udă planta rar, odată la 10 – 14 zile. Și, dacă este posibil, așeaz-o pe o farfurie cu pietre umezite în permanență. În felul acesta, apa care se va evapora va crea un climat perfect pentru orhidee.

Alte condiții de creștere necesare
Orhideea Phalaenopsis trebuie ținută la lumină, dar nu în soare, pentru a nu se arde. De asemenea, trebuie să o păstrezi într-un loc căduros, pentru că preferă temperaturile mai ridicate, dar nu foarte ridicate. Diferența de temperatură între zi și noapte, de până la 10 grade, va impulsiona, totuși, planta să reînflorească. Dacă poți să-i asiguri această condiție, este perfect. Dacă nu, pune-o pentru câteva zile într-un loc umbros și răcoros.

Mai avem un singur pont, dacă vrei ca totul să fie perfect: fertilizează pământul o dată pe lună, cu îngrășământ organic, special. În plus, poți să-i pui și un dop de plută, de la o sticlă de vin roșu, în pământ. Nu, Orhideea Phalaenopsis nu iubește vinul, dar iubește taninul.

Așadar, acum că ți-am spus cele mai importante secrete de creștere a unei Orhidee Phalaenopsis, intră pe floria.ro și alege o orhidee pe care vrei să o vezi înflorind și reînflorind și reînflorind.

Write A Comment