Creasta cocosului (Celosia) este o planta perena de gradina din familia Amaranthaceae. Produce inflorescente dense care seamana cu o creasta de cocos, de aici si denumirea ei populara.

Culorile variaza de la alb, galben, la nuante de portocaliu, rosu si violet. Florile pot fi uscate si utilizate in aranjamente florale.

Celosia – semnificatie

Floarea semnifica curaj, incredere, aspiratia pentru reusita, dar si sentimentul de afectiune. Daca doresti sa incurajezi o persoana care este in pragul unei provocari, Celosia este floarea potrivita pentru a fi oferita cadou.

Tine cont ca Celosia are nu doar culori explozive si incantatoare, dar si forme si inaltimi diferite.

Celosia este o planta decorativa incantatoare. Va oferi gradinii tale multa culoare. De asemenea, aduce un mare plus si in amenajarile interioare, pentru ca o poti avea in ghiveci. Mai multe forme si culori inseamna un castig si mai mare pentru atmosfera camerei tale, care va fi cu siguranta una vesela.

Daca te intrebi cum se ingrijeste Creasta cocosului, afla mai multe din randurile de mai jos.

Celosia – ingrijire

Este o planta care iubeste soarele, prin urmare nu o priva de lumina, fie ca o ai in curte sau in interior. In gradina, ai grija sa nu fie la umbra unui copac, iar in camera asaz-o la fereastra, trage perdeaua, pentru a primi direct lumina. Ca sa te bucuri de Creasta Cocosului, ofera-i zilnic 8 ore de lumina.

Celosia creste si arata spectaculos cu o ingrijire minima. Cu toate acestea, tine cont sa nu aiba solul uscat, stratul de pamant al ghiveciului este necesar sa il mentii permanent usor umed.

Un sol fertilizat va spori cresterea rapida a florii, prin urmare foloseste ingrasaminte pentru plante ornamentale o data, de doua ori pe luna.

Bucura-te de frumusetea acestei plante la tine acasa! Totodata, o poti oferi in dar, alege aranjamente florale care sa o includa.

Write A Comment