Povesteam saptamana trecuta despre minunata arta de a oferi flori. Spuneam cat de mult conteaza alegerea florilor si a combinatiilor dintre ele, mai ales ca atunci cand trimiti flori, de fapt trimiti sentimente si ganduri bune. Reluam subiectul saptamana asta, cu un atu al florariilor online si al gestului de a trimite flori la distanta: Surpriza!

Se spune ca atunci cand daruiesti, de fapt te daruiesti pe tine! Ce poate fi mai romantic de atat!? Ei bine, acest gest e intregit de un moment foarte special: primirea buchetului! Momentul in care ajunge la destinatar este crucial pentru potentarea efectului mesajului transmis de flori. Noi il numim elementul surpriza.

Gestul de a oferi flori este considerat unul din cele mai romantice…E drept, e frumos sa le primesti din mana cuiva drag, dar este si mai palpitant, mai intens si mai incitant sa le primesti… cand nu te astepti! Asta inseamna ca cineva, undeva se gandeste frumos la tine! Si este un sentiment minunat! Elementul surpriza potenteaza romantismul gestului, in special daca nu este trimis cu o ocazie anume, ci pur si simplu intr-o zi oarecare! Denota nu doar romantism, ci si spontaneitate – calitati care nu vor fi trecute cu vederea de catre destinatara. Asta ca sa nu mai vorbim de…”gadilarea” orgoliului care, sincer vorbind, este si aceasta o parte importanta in procesul primirii unui buchet de flori sau a unui aranjament floral.

Asa cum spuneam si in deschiderea acestui post, poate cel mai important atu al florariilor online este ca se bazeaza exact pe acest element surpriza, si va dorim, in masura in care aveti posibilitatea, sa urmariti o femeie atunci cand primeste flori care i-au fost trimise in acest mod: radiaza, va spunem noi! Indiferent ca sunt cu conotatie romantica sau prieteneasca. Pentru ca doamnelor le plac atat florile, cat si gestul in sine.

Faptul ca cineva i-a trimis flori inseamna ca indiferent de distanta, locatie sau (lipsa de) timp, acel cineva se gandeste la ea. Fie ca este un gand de dragoste, fie ca este un gand de apreciere, fie ca este un gest de multumire, inseamna ca undeva cineva s-a gandit sa ii faca o surpriza si ziua mai frumoasa facand-o sa zambeasca. Iar acesta este un lucru putin inteles de barbati si/sau uitat de cele mai multe ori: Frumusetea gestului sta in simplitatea sa si in efectul pe care il genereaza.

Pentru ca pana la urma asta e tot secretul:  sa o faci sa zambeasca! Sa o faci sa se simta mandra si apreciata! De cele mai multe ori un buchet de flori este mai sugestiv decat un simplu “Te iubesc”, “Multumesc!” sau “Esti o colega minunata”. Mai ales cand este primit la birou, in fata tuturor. Si de ce sa nu fim sinceri, si dorinta de a fi admirata joaca un rol important in potentarea elementului surpriza de care vorbeam mai sus.

Si va mai spunem un secret: macar pentru o secunda in viata, fiecare femeie si-a imaginat ca are undeva un admirator secret. Fie ca a constientizat sau nu acest lucru. Fiecare doamna a visat macar o data in viata cu ochii la un buchet de trandafiri rosii – „cum ar fi daca…”.

Nimic nu este mai frumos decat o femeie cand se stie iubita si apreciata! Pentru ca doamnelor le place sa simta acest lucru. Asadar, domnilor, fiti romantici, fiti spontani, dati dovada de atentie – este atat de simplu acum, iar reactiile vor fi cu siguranta pe masura.

Iar ca sa va demonstram ca avem dreptate, asteptam mai jos comentariile si impresiile voastre, doamnelor, de cand ati primit primul (sau cel mai frumos) buchet de flori in acest mod…surprinzator! Si de ce nu, asteptam si domnii sa ne marturiseasca reactiile doamnelor carora le-au trimis flori ultima oara.

Saptamana viitoare vom reveni cu a 3-a parte referitoare la arta de a oferi flori – un ghid de alegere a florilor, a combinatiilor dintre ele in buchete si aranjamente florale si a semnificatiei lor.

Write A Comment