Daca ai organizat pana acum cel putin o masa de Craciun, atunci stii ca decorarea acesteia este aproape la fel de importanta precum experienta culinara oferita. Cand familia si prietenii se strang sub acoperisul tau la vreme de sarbatoare, atmosfera festiva este cea care va face pe toata lumea sa se simta bine. De aceea, ti-am pregatit cateva sfaturi care te vor ajuta sa alegi cele mai potrivite aranjamente de Craciun pentru ca masa gazduita de tine sa ramana pentru cei dragi o amintire placuta.

Decorul trebuie sa fie pe masura meniului

Daca ai optat pentru un bufet suedez, nu e nevoie sa folosesti cel mai pretios set de portelanuri sau sa alegi cele mai fastuoase aranjamente pentru masa de Craciun. De asemenea, o masa traditionala va cere un decor pe masura, din care nu vor lipsi florile rosii, conurile de brad, globurile si lumanarile.

Alege o piesa centrala captivanta

O piesa centrala pentru masa de Craciun trebuie sa impresioneze invitatii de la prima vedere, fara sa ocupe un spatiu prea mare, incomodandu-i in timp ce mananca. Daca spatiul reprezinta o problema, cel mai bine ar fi sa poti muta piesa centrala in alta parte cand vine momentul servirii. Poti opta pentru niste aranjamente florale de Craciun care contin atat plante rezistente, precum Lisianthus, gerbera, trandafiri sau orhidee, cat si ramuri vesele de brad sau Ilex (un arbust decorativ cu fructe mici, rosii), decoratiuni naturale si lumanari. Avantajul acestor piese centrale este ca pot fi folosite ca ornamente festive toata perioada sarbatorilor de iarna, fara sa-si piarda farmecul sau prospetimea.

Bradutii decorativi au un impact vizual puternic

Un Craciun lipsit de pomul traditional impodobit parca nici nu e un Craciun adevarat, nu-i asa? Daca vrei sa  dai mai mult farmec mesei festive sau daca pur si simplu nu ai avut suficient loc in sufragerie pentru un brad mare, poti imbogati decorul cu niste braduti decorativi construiti din crengi naturale de brad, de o simetrie impecabila, ornati cu batoane de scortisoara, fundite, miniconuri si globulete aurii care reflecta jucaus lumina. Vei vedea ca nimeni nu va putea ramane nepasator in fata unor braduti de Craciun decorativi care, chiar si asa, in miniatura, reusesc sa transforme atmosfera intr-una de poveste.

Brad decorativ de Craciun – Prosperitate

Indrazneste sa surprinzi aducand la masa niste buchete originale de flori

Sa respecti traditiile de Craciun nu inseamna sa-ti infranezi creativitatea si imaginatia, iar daca vrei sa agiti putin spiritele alegand pentru masa festiva un buchet inedit in care se gasesc flori albe de gerbera, fire de lana, batoane de scortisoara si felii de lamaie, atunci fa-o cu toata increderea! De cele mai multe ori, niste buchete de flori de Craciun bine alese pot conferi atmosferei acea nota magica a unei sarbatori de neuitat.


Buchet de flori in spiritul Craciunului

Nu uita de Craciunita!

Craciunita sau Poinsettia, planta spectaculoasa cu frunze verzi si rosii, simbolizeaza Steaua Betleemului si este nelipsita in decorul festiv. Avantajul unor aranjamente florale cu Craciunita este ca, daca le ingrijesti corespunzator, te vei putea bucura de aspectul lor gingas tot timpul anului, nu doar in preajma sarbatorilor. Trebuie sa le uzi moderat, doar cand pamantul din ghiveci incepe sa se usuce la suprafata si sa le tii la lumina (dar nu in lumina directa a soarelui).


Write A Comment