Animalele de companie și florile de apartament

Indiferent dacă ai un câine sau o pisică, a ține în casă și flori sau diverse plante în ghiveci constituie o adevărată problemă. În primul rând, cu siguranță, vei fi nevoit(ă) să-i spui de nenumărate ori animalului să stea departe de florile tale pentru a nu le rupe. Însă, nu numai acest lucru ar trebui să te intereseze, ci chiar și sănătatea animalului. Ingerarea a diverse părți ale florilor (petale sau frunze) te pot trimite de urgență cu animalul tău la o clinică veterinară. Foarte multe plante decorative des-întâlnite prin case sunt otrăvitoare pentru animale. În continuare, îți voi spune care sunt acestea.

Una dintre cele mai populare flori de apartament este begonia. Cu peste 1500 de specii, begonia poate fi întâlnită în foarte multe case; de asemenea, se numără și printre cele mai îndrăgite flori decorative de grădină. Numai că begonia are și ea defectele ei. Consumată de câini sau pisici, poate duce la apariția unei iritații la nivelul cavității bucale, la salivare excesivă, la vomă, la dificultăți în a mai înghiți și chiar la blocaje renale. Ceea ce o face însă și mai periculoasă este faptul că aceste simptome nu apar decât în momentul în care rinichii sunt deja afectați în proporție de 75%.

 

begonia

Begonia

O altă floare de apartament periculoasă pentru animalele de companie este lantana. Această plantă perenă conține peste 150 de specii și este originară de pe continentul american, însă datorită popularității sale a ajuns să se regăsească în casele din întreaga lume. Dar lantana poate fi în același timp și o floare foarte toxică pentru pisica sau câinele tău. Principalul organ pe care îl afectează este ficatul, iar printre simptome se numără apariția anemiei sau a diareei. În cele mai grave cazuri, se poate ajunge chiar la decesul animalului în maximum 2-4 zile. De aceea, te sfătuim ca în cazul în care ai și un animal de companie în casă, să stai departe de lantana.

O a treia floare de apartament pe care ar trebui să o eviți dacă ai un câine sau o pisică este și ea una dintre cele mai căutate și apreciate plante decorative: numele ei este azalea. Aceasta reprezintă un real pericol în special pentru pisici, afectând sistemul nervos iar dacă afecțiunea nu este tratată din timp poate duce la decesul animalului. Se începe cu iritații minore și cu dureri abdominale, pentru ca după doar câteva zile să apară probleme în funcționarea inimii și apariția stărilor de comă.

Alte flori pe care ar trebui să le eviți dacă ai animale de companie sunt crinii, calele, crizantemele, rhododendronul și chiar lalelele sau narcisele.

3 comentarii

  1. Animalele de companie și florile de apartament…

    Indiferent dacă ai un câine sau o pisică, a ține în casă și flori sau diverse plante în ghiveci constituie o adevărată problemă. În primul rând, cu siguranță, vei fi nevoit(ă) să-i spui de nenumărate ori animalului să stea departe de florile tale pentr…

  2. […] Animalele de companie și florile de apartament (citește articolul original) […]

  3. Acum ramane doar intrebarea, renunti la animalul tau pentru flori sau la flori pentru animalul tau? Cred ca cel mai indicat este gasirea unei solutii care sa inpace, cum spune romanul, si capra si varza.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Florarie online | Flori online | GRATUIT in 2 ore de la Floria

Toate drepturile rezervate S.C. Floria Network SRL © 2009 - 2020. Nr. R.C.: J40/1776/2013, C.U.I.: RO31225755, Adresa: Bdul Primaverii nr. 12, Cod postal: 011974, Bucuresti, Sector 1, Capital social 2000 RON, Telefon *9595 - mobil (tarif normal)