Baia ta merita sa fie decorata cu vegetatie luxurianta la fel de mult ca sufrageria insa e putin complicat sa gasesti plantele potrivite care se vor descurca in acea ambianta. Nivelul scazut de luminozitate, combinat cu temperaturile ridicate si umezeala fac din baie un mediu in care doar anumite plante vor prospera. Iar ca sa te ajutam sa faci o comanda de flori online cat mai buna pentru baia ta, ti-am pregatit un articol in care iti prezentam cateva flori care se vor descurca de minune in baia ta.

Aloe Vera

Aceasta planta minune nu inceteaza sa impresioneze. Nu numai ca este cunoscuta si sub numele de “planta nemuririi” pentru ca este atat de greu sa o omori dar este si o planta incredibil de utila pe care sa o ai in casa. Sucul de aloe este plin de vitamine si minerale, in timp ce gelul poate fi folosit pentru a trata micile taieturi, muscaturile de insecte sau chiar pielea uscata. Nu trebuie decat sa o asezi la geamul baii iar datorita faptului ca nu necesita prea multa apa, umiditatea din baie va fi indejauns.

Bambus

Norocosul bambus nu are nevoie de prea multa lumina pentru a se dezvolta deci poate fi plasat intr-un loc in care razele soarelui nu ajung atat de repede. In plus, nu are nevoie nici macar de pamant. Doar planteaza-l intr-un recipient cu apa si cateva pietricele. Ai grija doar sa-i schimbi apa o data la doua saptamani. Totodata, e bine de stiut ca bambusul creste foarte repede insa poti sa ii opresti dezvoltarea cu ajutorul unei bariere (un raft deasupra).

Begonia

Aceste flori colorate iubesc spatiile interioare. Mai ales ca pe timp de iarna trebuie tinute in casa iar baia ta e locul perfect pentru asta. Begoniile iubesc lumina fluorescenta insa pot fi amplasate si pe un pervaz unde lumina nu bate atat de tare. De asemenea, au nevoie de umiditate constanta.

Feriga sabie

Feriga sabie este o planta foarte populara datorita culorii intense si a frunzelor care atarna ca niste decoratiuni sofisticate. Se descurca foarte bine intr-un loc in care razele soarelui nu bat in mod direct si in care are destula umiditate. In timpul cresterii, are nevoie ca solul sa fie mereu umed insa nu plin de apa.

Iedera

Iedera, in special cea englezeasca, este planta preferata de NASA pentru purificarea aerului. Va mentine atomosfera din baie curata pentru ca ajuta la eliminarea particulelor de mucegai si fecale din aer. Nu are nevoie decat de expunere moderata la soare si iubeste nivelul de umiditate des intalnit in camera de baie.

Orhideea

Poate nu te asteptai ca aceasta planta atat de delicata sa se afle pe lista noastra insa adevarul e ca iubeste umiditatea! De ce? Pentru ca mimeaza habitatul ei natural. Asa ca daca vrei sa oferi o nota de lux si sofisticare baii tale, cateva orhidee vor fi alegerea perfecta. Amplaseaza-le pe un pervaz pentru a se bucura de lumina indirecta a soarelui si este destul de mica pentru a se potrivi intr-un spatiu compact. O poti achizitiona destul de usor dintr-o florarie online.

1 Comment

Write A Comment