In Romania, trandafirii sunt incontestabil cele mai populare flori. Fie pentru ca barbatii romani simt ca merg la sigur cu un buchet de trandafiri, fie pentru ca ii gasesc peste tot, peste 70% dintre domnii care ofera flori, ofera trandafiri. Iar cand vine vorba despre flori de primavara, domnii romani aleg buchete de lalele. Simplu!

De fapt, barbatii au adesea dificultati sa recunoasca florile, sa asocieze floarea cu numele ei, asa ca trandafirii si lalelele sunt optiunile firesti.

Din perspectiva femeilor, insa, floarea preferata inseamna o alegere mai complexa. Preferintele lor depasesc ideea de trandafiri rosii sau lalele galbene, fiind foarte specifice si, de multe ori, indreptate catre cu totul alte flori.

Iata 5 flori extrem de iubite de femei, pe care barbatii trebuie sa stie sa le aleaga, sa le recunoasca, pentru a face o impresie ireprosabila cand ofera flori.

Frezii

Freziile sunt flori foarte iubite, recunoscute pentru parfumul lor proaspat si foarte ademenitor, dar si pentru gingasia lor. Alaturi de zambile si ghiocei, freziile sunt flori care vestesc venirea primaverii, de aceea sunt usor de gasit in prima parte a anului.
Freziile pot fi gasite in varietate mare de culori, incepand de la alb si roz, pana la rosu, portocaliu, galben sau mov.
Pe o tulpina, freziile au mai multe flori, care se deschis progresiv. Freziile proaspete au bobocii inchisi, iar in decurs de cateva zile ele se deschid complet.

flori-buchet-de-11-frezii-albe-2583

flori-buchet-de-19-frezii-galbene-28654

Gerbera

Gerbera arata similara ca forma cu margareta, fiind denumita margareta nobila. O floare foarte populara, folosita adesea pentru jocul Ma iubeste –Nu ma iubeste, margareta are o multime de petale mici, asezate concentric. In varianta galbena, arata ca o floare a soarelui, mai mica.

Gerbera se remarca prin coloritul vibrant, fiind disponibila intr- o multime de culori si nuante.

12Hortensie

O data cu cresterea in popularitate a curentului vintage, hortensia a devenit nu doar foarte cautata, dar foarte iubita si preferatele de tinerele chic, cu un stil relaxat dar bine definit.

Hortensiile infloresc vara, si au o forma usor de recunoscut: o florescenta bogata, sferica, din multe flori mici, cu 3 sau 4 petale delicate.

Seamana cu liliacul, insa florile au dimensiuni mai mari. Culorile sunt variate si depind de solul in care sunt cultivate: alb, roz, albastru, violet sau verde deschis.

3 4

Iris

Irisii se remarca prin fragilitate si aspectul elegant, petalele lor fiind catifelate si avand, de cele mai multe ori, o zona galbena in interior.

Floarea de iris este formata din 3 sepale rasfrante si 3 petale in general drepte. Irisul este printre putinele flori pe care le gasim de culoare albastru-violet, ceea ce face misiunea de recunoastere mai usoara.

Alaturi de irisul violet-inchis, mai sunt cultivati si irisi albi, irisi violet-deschis, galbeni si cei ai caror flori prezinta vinisoare albastrui.

56

Orhidee

Orhideele sunt flori pe care domnii la gasesc literalmente in orice florarie. Exista peste 30.000 soiuri de orhidee in lume.
Cu o forma usor de retinut, adesea intr-o combinatie cromatica alb-roz, florile celor mai populare orhidee sunt catifelate, mari, solitare sau in inflorescente.

Facand parte dintr-o familie atat de numeroasa, orhideele arata foarte diferit de la un soi la altul, insa, in principiu, florile lor sunt mari, colorate, cu petale late in exterior si mai mici, grupate, in interior.

7 8

Sigur, domnii pot avea “norocul” ca floarile preferate ale jumatatii lor sa fie muscatele, anemone, alstroemeria sau alte flori, greu de identificat chiar si de o mare parte din doamne.
Insa, din experienta noastra, daca un gentleman va recunoaste cele 5 flori de mai sus, are sanse de 90% sa stie, din prima, cum arata floarea preferata a celei careia vrea sa ofere flori.

Write A Comment