Cele mai usor de ingrijit sunt buchetele de flori: le schimbi apa zilnic si, daca este necesar, le presari un pic de zahar sau storci cateva picaturi de zeama de lamaie in apa. Floare la ureche! Totusi, florile de ghiveci sunt mai frumoase si dureaza mai mult, asa ca sunt, totusi, de preferat atunci cand iti doresti sa decorezi camera pentru o perioada mai lunga.

Cele mai frumoase plante de apartament sunt, evident, cele care infloresc, caci ele aduc in fiecare petala un plus de veselie si de optimism. SI, pentru ca este bine sa te gandesti pe termen lung, ideal ar fi ssa alegi pentru apartament plante care infloresc si in sezonul rece.

Flori usor de ingrijit

Sursa foto: 1wallpaper.net

Cele mai frumoase plante de apartament care infloresc (si) iarna

  1. Kalanchoe

Majoritatea plantelor naturale de camera au nevoie de anumite conditii pentru a se putea dezvolta in toata splendoarea lor. In cazul plantei Kalanchoe, este nevoie de foarte multa lumina, insa trebuie evitata expunerea directa la soare in timpul amiezelor de vara.

Dupa ce ii asiguri un mediu optim, cu multa lumina si o temperatura medie de 20 de grade (dar care poate varia intre 7 si 35), Kalanchoe este una dintre putinele flori de camera usor de ingrijit, caci nu are nevoie de foarte multa apa (se uda numai cand pamantul este foarte uscat si, cu cat este mai putin cald in camera, cu atat scade si cantitatea de apa necesara), ci doar de cateva doze de ingrasamant (in perioada primavara-vara).

Pentru ca planta Kalanchoe sa infloreasca si iarna, are nevoie ca temperatura ambientala sa nu scada sub 15 grade.

planta usor de ingrijit Kalanchoe

  1. Violetele de Parma

Desi este vazuta ca fiind o planta pretentioasa, violeta de Parma se numara printre florile de camera usor de ingrijit: ii trebuie apa de doua ori pe saptamana (turnata in vas, nu direct pe pamant, pentru a nu se uda frunzele) si are nevoie de lumina multa, dar nu de lumina directa a soarelui (se comporta foarte bine si la lumina artificiala). Ajuta daca sunt evitate temperaturile extreme si se pastreaza o temperatura ambientala cuprinsa intre 15 si 20 de grade.

In plus, daca ii acorzi putina atentie de care are nevoie, violeta de Parma poate inflori tot anul. Pentru a se putea dezvolta corespunzator, trebuie ca puii sa fie despartiti din timp si sa fie tunsa periodic.

  1. Orhideea

Ca majoritatea plantelor, orhideele sunt iubitoare de lumina, insa nu este nevoie de o pozitionare anume. Daca au parte de temperaturi intre 16 si 29 de grade si sunt udate corespunzator, acestea sunt flori de camera usor de ingrijit. Practic, numai udarea poate da batai de cap: orhideele trebuie udate numai dimineata si apoi lasate sa se scurga foarte bine: ideal este ca ghiveciul sa fie scufundat in apa timp de 5 minute, apoi lasat la scurs pentru restul zilei. Ghiveciul in care se afla floarea poate fi asezat intr-un ghiveci decorativ, pe un strat de pietricele, ca apa sa se poata scurge fara a lasa urme pe pervaz sau pe masa unde este asezat.

Orhideele plante usor de ingrijit

  1. Trandafirul japonez

Este poate putin mai greu de ingrijit, dar, practic, este o planta. Asadar, daca ii oferi un ghiveci cu dimensiunile potrivite, o temperatura medie de 22 de grade si suficient de multa lumina, nu ar trebui sa ai probleme cu el. Soarele direct ii este prieten si, cum era de asteptat, apa in exces nu ii prieste.

Cel mai bine ar fi sa il tunzi ocazional, ca sa ia forma pe care ti-o doresti, dar el va creste si va inflori oricum, daca sunt respectate conditiile de umiditate si de temperatura.

Recomandari generale pentru plante care adora sa stea inflorite

Iubitorii de plante vor face orice pentru a garanta viata lunga a florilor din ghivece: le vor pune muzica simfonica, le vor vorbi si vor face ghivecele sa migreze dintr-o camera in alta in functie de anotimp si de curentii de aer. Pentru cei cu mai putin timp liber, este suficient sa se asigure ca:

  • sunt curatate zonele uscate;
  • sunt taiati lastarii si despartiti puii (acolo unde este cazul);
  • este pamantul schimbat in mod periodic;
  • ghiveciul este adaptat nevoilor de crestere ale plantei;
  • este adaugat ingrasamant atunci cand plantele au nevoie de suplimente.

Pentru recomandari suplimentare despre alegerea florilor de apartament potrivite locuintei tale si pentru sfaturi pentru ingrijirea plantelor, iti stam la dispozitie.

Write A Comment